Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: …Φως στο τούνελ !!!!!!!!!!!


785.355 ευρώ για 535 φωτιστικά (… με ΑΠΕ)!!!!!
Μπορεί να βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, αλλά η ευρηματικότητα των ¨αρμοδίων¨, για να μπούμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, είναι αξιοσημείωτη.
Τελευταία εξέλιξη αφορά στη χρηματοδότηση προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, με το βαρύγδουπο τίτλο ¨για την Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος -Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας¨.

Σε αυτό λοιπόν το πρόγραμμα, εντάχθηκαν δυο έργα που αφορούν στην προμήθεια & εγκατάσταση πεντακοσίων τριάντα πέντε (535) αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε στάσεις της αστικής συγκοινωνίας, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.
Δεν διευκρινίζεται το..........
είδος των ΑΠΕ, δηλαδή εάν είναι φωτοβολταϊκό, αιολικό (… φουρφούρι) ή και γεωθερμία ( … πού ξέρεις ?).
Επειδή λοιπόν προτεραιότητα δεν είναι η φτώχεια, η πείνα και η ανέχεια, που μαστίζει τον Ελληνικό λαό σήμερα, αλλά η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών το 2050, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος εντός του 2012!.

Μια απλή διαίρεση μας δείχνει ότι το κάθε φωτιστικό θα κοστίσει 1467,95 ευρώ (…ούτε πολυέλαιος να ήταν!). Βέβαια, μην σας φαίνεται υπερβολικό, διότι θα είναι από ΑΠΕ και επιπλέον οι στάσεις των αστικών λεωφορείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι μπορεί να σώσουν τον πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου!! Σκεφτείτε επίσης, πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν (….στην Κίνα ή στη Γερμανία) και πόσα κιλά λαμαρινόβιδες θα χρειασθούν για την τοποθέτηση αυτών των συσκευών στις στάσεις, με παράλληλη σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής βιομηχανίας.
Φυσικά, τα μόνα πρόσωπα που θα χαμογελάσουν είναι αυτά των προμηθευτών.
 Τώρα, αν αυτό λέγεται ανάπτυξη, ας το κρίνετε εσείς!!!

Εμείς …ευχόμαστε να επεκταθεί και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες Ελληνικές πόλεις. Όσον αφορά στο κόστος, θα απαιτηθούν κάποια δις ευρώ, αλλά ποιος νοιάζεται ….μπρός στα κάλλη τι είναι ο πόνος!!!!
Οι σχετικές αποφάσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ.

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

πολλά τα απούλητα φ/β και λιγες ευπρόσδεκτες προμηθειούλες σε πονηρούς δημοτικούς συμβούλους.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, είμαστε μια χώρα με "τάκτ"!!!Από τη μια, ψάχνουμε κάθε μέρα πόσο κάτω ακόμη είναι ο πάτος, από την άλλη όμως, δεν ξεχνάμε τους "στόχους" μας!!!!ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!


Η.Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...