Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΚΤΙΚΗ: Οι πάγοι και η … ενημέρωση


Είτε ανήκετε σε αυτούς που έχουν πεισθεί για τις κλιματικές αλλαγές και τα αίτια που τις προκαλούν, είτε ανήκετε στην κατηγορία των σκεπτικιστών, θα πρέπει με πολύ μεγάλη προσοχή να διαβάζετε και να ακούτε τις ειδήσεις , που αφορούν σε επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα έτσι όπως εμφανίζονται από τα ΜΜΕ.

Φίλοι αναγνώστες,
Υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με αυτό το πράγματι σοβαρό θέμα. Σε προηγούμενή μας ανάρτηση (ΕΔΩ) έχουμε μιλήσει αναλυτικά για τους πάγους της Αρκτικής.
Αν δούμε προσεκτικά το αρχικό διάγραμμα, που εμφανίζει τη.....
μεταβολή της έκτασης των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική την τελευταία δεκαετία, είναι προφανές ότι το ελάχιστο καταγράφεται πάντα τον Σεπτέμβριο.
Είναι σωστό ότι ο φετινός Σεπτέμβριος εμφάνισε πολύ μικρή τιμή (κόκκινη γραμμή). Όμως το 2012, από το τέλος Μαρτίου έως το τέλος Μαΐου, οι τιμές οι αντίστοιχες ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας!!
Τότε όμως δεν ακούσατε ούτε διαβάσατε τίποτα!!

Ας ελπίσουμε σύντομα η επιστήμη να απαντήσει οριστικά και αμετάκλητα στα πολλά και σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τις εκπομπές CO2, την υπερθέρμανση, έτσι ώστε συντονισμένα να αντιμετωπισθούν τα όποια πραγματικά προβλήματα προσδιορισθούν.

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

μα έτσι δουλεύιε το ψέμα. Λές μισές αλήθειες. Ναι, μιεωμενοι οι πάγοι στην Αρκτικοί. Και το 53, και το 22. Και αυξημένοι οι πάγοι στην Ανταρκτικοί. Ρύματα, όζον, ο Καράμπελας, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι ακούς μόνο τις ειδήσεις που θέλει το αφεντικό.


Πχ, άκουσε σε δελτίο ειδήσεων ποτε ότι ο Πρωθυπουργός και δύο Υπουργοί της Αγγλίας είπαν "μάπα τα αιολικά"? Όχι βέβαια. Είδες πουθενά τα άρθρα που κυλοφορούν περί μη υποκαταστάσεως καυσίμου ή μη μείωσης CO2 (τα μισά Γερμανικά)? Οχι βέβαια.

Ή είδες πουθενά ότι τα μικροκύμματα από τα κινητά ίσως ψηνουν κεφάλι? Ποτέ, μην χαλάσουμε και την δουλειά.

Αλλά, βιολογικά τρόφιμα (λες και δεν θα πεθαίναμε της πεινας αν ήταν βιολογικά τα τρόφιμα.

Τσάμπα πρίζες από τον ουρανό, σώστε τον Πλανήτη, αλληλούϊα. Μαζική αποβλάκωση, το΄μόνο που σώζει είναι ότι με το πολύ ιντερνετ, θα πάψει ο κόσμος ναπολλαπλασιάζεται, και θα μειωθεί ο πληθυσμός (λέεεες;)

katalytikos είπε...

Απ έξω - απέξω εχουν αρχίσει να μιλάνε για μείωση του πληθυσμού της γής!!!
Γενικά μισούν τον άνθρωπο!
Καλά, τους σκεπτικιστές τους έχουν στη ¨μπούκα του κανονιού¨, κυριολεκτικά!!

archaeopteryx είπε...

Η αγγλική λέξη "σκεπτικίστής" είναι παραπλανητική, αλλά αρεσει στα αγγλικά. Η σωστή λέξη είναι σκεπτόμενος. Thinker, Thinking

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...