Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ¨κατέλαβαν¨ το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Π.Α.Α.)





Αν έχεις ΚΟΜΜΑ διάβαινε και ΥΠΟΥΡΓΟ περπάτα






¨Γιούργια, γιούργια, στον νταβλά με τα κουλούρια!¨ είναι το νέο σύνθημα στις περιπτώσεις διορισμών προέδρων σε δημόσιους οργανισμούς, φορείς, κλπ.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ Τσακαλώτου, Σκουρλέτη, Τσιρώνη με θέμα : ¨Ορισµός Προέδρου και µελών του Διοικητικού Συµβουλίου του «Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Π.Α.Α.)»¨.

Με την απόφαση αυτή πρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης διορίζεται η κα Βροντίση Ζωή στέλεχος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και υποψήφια κατά καιρούς σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.

Από το βιογραφικό της ...
νέας προέδρου διαβάζουμε:

¨…είναι ενεργή στα κινήματα πολιτών που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια (π.χ αντιφασιστικές κινήσεις, εναλλακτική και αλληλέγγυα οικονομία, κινήματα πλατειών, αντιαπαγορευτικό κίνημα, Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους) και πιστεύει στη δημιουργικότητα, τη δημοκρατία και την ευτυχία που  μπορεί να προκύψει μέσα από την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Αυτό το διάστημα ζει μεταξύ Σεβίλης και Κεραμεικού συνεισφέροντας στην πολύπλευρη δράση των πολιτών και στις δύο γειτονιές.¨

Σε παλαιότερες δηλώσεις της η κα Βροντίση, με τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα, σχετικές με το διορισμό της κόρης του Βύρωνα Πολύδωρα στο γραφείο του στη Βουλή, είχε επισημάνει ότι:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν εκπλησσόμαστε από προκλητικές κινήσεις των πολιτικών μας, όπως ο διορισμός της κόρης του Βύρωνα Πολύδωρα από τον ίδιο. Οι πρακτικές είναι ίδιες, αυτές έμαθαν και αυτές εφαρμόζουν. Τέτοιες πολιτικές, σε συνδυασμό με την έλλειψη ειλικρίνειας για την αντιμετώπιση της κρίσης που διανύει η χώρα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι για κάποιους τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σα να ζουν στην προ-Μνημονίου εποχή της διαφθοράς και των διαπλοκών. Αίτημα μας και αίτημα των καιρών είναι η μετάβαση σε μια κοινωνία με φρέσκες αξίες και ιδανικά που σέβονται τον πολίτη.»

Όπως καταλαβαίνετε, με την …αριστερή κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη η μετάβαση …σε μια κοινωνία με φρέσκες αξίες και ιδανικά που σέβονται τον πολίτη.

Επ’ ευκαιρία,
τι εξυπηρετεί η ύπαρξη του ΕΚΠΑΑ από τη στιγμή που δεν έχει αρμοδιότητες και επιπλέον τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά θέματα καλύπτονται πλήρως από αντίστοιχες διευθύνσεις αρμοδίων υπουργείων???

Τι λέμε τώρα ….
Και που θα βολέψουμε τα δικά μας παιδιά ???

Ολόκληρη η απόφαση με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΚΠΑΑ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν κάνει σωστά και έντιμα τη δουλειά της, αφού ούτως ή άλλως τα προσόντα τα έχει, εσάς τι σας πειράζει;;;

katalytikos είπε...

Αν δεν κάνουμε λάθος δεν έγινε προκήρυξη της θέσης του προέδρου του ΕΚΠΑΑ ώστε να καταθέσουν υποψηφιότητες και άλλοι με ανάλογα προσόντα και να επιλεγεί ο καλύτερος. Κάπως έτσι θεωρούμε ότι θα έπρεπε να λειτουργεί η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε δημόσιους οργανισμούς !!! Ίσως από μια τέτοια διαδικασία η συγκεκριμένη κυρία να ήταν η πρώτη στην αξιολόγηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...