Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Λίστα Lagarde: Λέτε τώρα να ανοίξουν οι φάκελοι της Μήλου, του Ασωπού και του χρυσού στη Χαλκιδική??



Εεεε ρε γλέντια!!!


Όπως έχουμε πει σε δεκάδες αναρτήσεις (αναζητείστε στο ιστολόγιο,) από την πρώτη μέρα της πράσινης διακυβέρνησης ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις συγκάλυψης σημαντικών περιβαλλοντικών υποθέσεων και στις οποίες υπήρχε εμπλοκή του γνωστού διαπλεκόμενου συστήματος.
Κομβικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση είχαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι μέχρι τότε είχαν αποκαλύψει σημαντικούς ρυπαντές του συστήματος. Βέβαια, η πρώτη κίνηση των πράσινων τον Οκτ. 2009, αμέσως μετά την ανάληψη, ήταν να … αναβαθμίσουν αυτή την υπηρεσία.  

Ας δούμε αρχικά τη σχέση, της υπόθεσης της S&B με τα απόβλητα περλίτη στη Μήλο (έχουμε γράψει σχετικά), με τη λίστα Lagarde και θυμηθείτε ότι τυχόν αποκαλύψεις για Ασωπό και Χρυσό στη Χαλκιδική θα συγκλονίσουν.

Αντιγράφουμε από το newsbomb:
¨ Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «S&BΒιομηχανικά Ορυκτά» και συνεργάτρια του καταδικασμένου ρυπαντή της Μήλου κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου έχει διατελέσει η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, η μία από τις δύο ξαδέρφες που προσπάθησε να καλύψει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με την εμπλοκή τους στη λίστα Λαγκάρντ.¨

Όμως το πιο ενδιαφέρον σημείο...
του άρθρου είναι το παρακάτω εδάφιο:

¨ Η απόφαση του ’08 για τη Μήλο
Επίσης θα μπορούσε να καταλάβει κανείς τι έγινε το 2007 όταν ο «πολιτικός αντίπαλος» αφού ανήκε σε κυβέρνηση της ΝΔ κ. Γιώργος Σουφλιάς ενέκρινε τα πρόστιμα που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της Μήλου από τις δραστηριότητες της “S&B”. Τότε είχε βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 392 χιλιάδων ευρώ επειδή δεν βρέθηκε άδεια διάθεσης στερεών αποβλήτων από την επεξεργασία του περλίτη.
Όπως εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές, νομικοί με την εμπειρία της κ. Παπακωνσταντίνου πιθανώς έδωσαν κατάλληλες συμβουλές και χρήσιμες εισηγήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα «προβλήματα» όσον αφορά στη νομιμότητα διαδικασιών λειτουργίας των εργοστασίων εταιρείας στο νησί. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τον Μάιο του 2008, η νομαρχία βοήθησε την S&B εκδίδοντας άδεια τελικής θέσης απόθεσης υγρών αποβλήτων με προσωπική παρέμβαση του τότε νομάρχη.
Η απόφαση της νομαρχίας ήρθε να δώσει επίφαση νομιμότητας στις παρανομίες που διαπίστωσαν οι ελεγκτές Περιβάλλοντος και κάνει λόγο περί «χωροθέτησης του αποδέκτη» των αποβλήτων (ΦΕΚ 835/ 12/5/2008). Μια νομικός όπως η κ. Παπακωνσταντίνου με ειδίκευση στο «εταιρικό, εμπορικό, ευρωπαϊκό, εργατικό, χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό, συγχωνεύσεων και εξαγορών, δίκαιο ανταγωνισμού», δεν μπορεί να μην έχει καταθέσει ψήγματα της πολύτιμης εμπειρίας της.
Να θυμίσουμε ότι με την απόφαση της νομαρχίας Κυκλάδων για τη «χωροθέτηση του αποδέκτη» αποβλήτων τέθηκαν απαγορεύσεις στην κολύμβηση και την αλιεία, ώστε η εταιρεία να ρυπαίνει ανενόχλητη! Προφανώς ο νομάρχης Κυκλάδων νόμιζε εαυτόν ισχυρότερο από τον τότε υπουργό κ. Γιώργο Σουφλιά ή ίσως και από τον τότε πρωθυπουργό, λειτουργώντας ως παράγοντας κράτους εν κράτει.

Και ερωτάμε:
Την εποχή του ¨Κουρασμένου¨ και του  Σουφλιά, γινόταν έλεγχοι, αποκαλύψεις ρυπαντών, επιβάλλονταν πρόστιμα και γινόταν παραπομπές στη δικαιοσύνη (με τα στοιχεία των τότε ελέγχων, εκδικάζονται σήμερα κάποιες), από το 2009 και μετά γιατί όλα αυτά σταμάτησαν και ειδικά ότι αφορούσε σε μεγάλες υποθέσεις ?????

Ας ελπίσουμε με αφορμή τη λίστα Lagarde να αρχίσει η αποκάλυψη του συστήματος της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης, του Δούρειου Ίππου για την υποδούλωση της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...