Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί το HELIOS να μας τελείωσε, αλλά κάποιοι επιτήδειοι ψάχνουν για κορόιδα !!!

Δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε για απάτες με επενδυτικά προγράμματα. Συνήθως κάποιοι επιτήδειοι πλευρίζουν υποψήφιους πελάτες, τους οποίους πείθουν με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινά, για να επενδύσουν χρήματα σε ανύπαρκτα επενδυτικά προγράμματα , με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε εντυπωσιασθεί με διαφημίσεις σε όλα τα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, που καλούν τους πολίτες να επενδύσουν σε ηλιοθερμικά προγράμματα για παραγωγής ενέργειας και μάλιστα στην Αττική.
Σημείωση: Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε αυτές τις εταιρείες.

Να θυμίσουμε ότι ο ηλιακός θερμικός σταθμός για την παραγωγή ενέργειας λειτουργεί με τεράστια κάτοπτρα τα οποία επικεντρώνουν τις ηλιακές ακτίνες σε μια εστία . Η θερμότητα απορροφάται από ειδικό θερμαντικό μέσο (συνήθως υγρό) το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται σε ένα εναλλάκτη θερμότητας, όπου εναλλάσσεται η θερμότητα και παράγεται ατμός και ο ατμός τελικά χρησιμοποιείται για να κινεί στροβίλους και να παράγεται έτσι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ψάξαμε λίγο το θέμα, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο για την τεχνολογία των ηλιοθερμικών (ευρίσκονται ακόμη και σήμερα σε πιλοτικό στάδιο σε παγκόσμιο επίπεδο) να δοθεί τέτοια....
περιβαλλοντική άδεια και μάλιστα στις αναφερόμενες περιοχές.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι ψάξαμε ώρες πολλές στη διαύγεια και στο σχετικό site του ΥΠΕΚΑ, όπου δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και πουθενά δεν συναντήσαμε τέτοια απόφαση!!!!
Επιπλέον είδαμε ότι και το invest in Greece έχει εκδώσει σχετική διάψευση!!
Παρόλα αυτά, με πληρωμένες καταχωρήσεις – δημοσιεύματα, το πανηγύρι συνεχίζεται!! Ακόμη και μεγάλα περιβαλλοντικά sites  προβάλλουν αυτές τις επενδύσεις !!! Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τους αναγνώστες τους???

Πριν τα πουλάκια τσίου μας αποχαιρετήσουν για εξωτικά νησιά, εις υγεία των κορόιδων, μήπως οι αρμόδιες αρχές, ανεξάρτητες ή μη, οι οποίες τάχαμου προστατεύουν τους πολίτες, θα έπρεπε να παρέμβουν???

Φίλοι αναγνώστες
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...