Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑ: Σαν βγεις στον πηγαιμό για …

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ!!!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) με τίτλο ¨Global status report on road safety 2013¨. Διαβάζοντας τα στοιχεία και τα συμπεράσματα δεν σας κρύβουμε ότι ανατριχιάσαμε.

Περίπου 1.240.000 άνθρωποι πεθαίνουν και 20-50.000.000 τραυματίζονται στους δρόμους του κόσμου!!!
Οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα είναι η όγδοη αιτία θανάτου παγκοσμίως, και η πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους ηλικίας 15-29. Για κάθε ένα άτομο που πεθαίνει σε μια σύγκρουση, 20 τραυματίζονται και 1 στους 20 από τους τραυματίες, μένουν με αναπηρία.

Φίλοι αναγνώστες
Αν και η ημέρα δεν....
προσφέρεται για τέτοιες αναρτήσεις, θα πρέπει όλοι να προβληματισθούμε με τα στοιχεία αυτά, τώρα ειδικά που πολλοί από εσάς θα ξεκινήσετε τις πασχαλινές σας διακοπές.
Μπορεί οι υποδομές στη χώρα μας να έχουν χιλιάδες προβλήματα , αλλά τουλάχιστον στον βαθμό που εξαρτάται από μας (ταχύτητα, πιοτό, ζώνες, κράνος για τους μοτοσικλετιστές, φροντίδα για τα παιδιά, προσπέραση, κλπ) ας είμαστε προσεκτικοί.

Στη χώρα μας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, οι θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους εμφανίζουν μια μείωση την τελευταία δεκαετία, αλλά ο αριθμός (11/100.000) είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κατανομή των θανάτων ανά είδος οχήματος εμφανίζεται στο παρακάτω διάγραμμα.


Προσοχή λοιπόν στην οδήγηση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...