Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ποιός διόρισε τον κο Παπουτσή??

Φωτο: Σόρος και Jim Yong Kim 

Σαν ΠΑΣΟΚικά κομματικά ανοίγματα του Βενιζέλου παρουσίασαν τα ΜΜΕ τον διορισμό του κου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Είναι όμως έτσι??
Οι διορισμοί των εκπροσώπων σε αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς δεν γίνονται κατά το ¨είδα φως και μπήκα¨.



Ας δούμε λοιπόν και κάποια άλλα στοιχεία:
Α: Η αποστολή της Παγκόσμιας Τράπεζας, στα χαρτιά τουλάχιστον,  είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Υπάρχουν ως γνωστόν 184 χώρες-μέλη που είναι μέτοχοι στην Παγκόσμια Τράπεζα. Για να γίνει μέλος, όμως, μια χώρα πρέπει πρώτα να συμμετάσχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Αυτοί λοιπόν οι δυο διεθνείς οργανισμοί έχουν μοιρασθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης. Από την ίδρυσή της το 1944, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανέκαθεν επικεφαλής Αμερικανό και το ΔΝΤ Ευρωπαίο.

Β: Το Μάρτιο του 2012 όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε την επιλογή του Κορεάτη Jim Yong Kim για τη θέση του Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές έμειναν έκπληκτοι!!
Όλοι περίμεναν ότι ο κος Jeffrey Sachs ήταν το φαβορί γι αυτή τη θέση.
Ο κος Jeffrey Sachs ως γνωστόν συγκαταλέγεται στους φίλους του Γ. Α. Παπανδρέου, αλλά και του Ανδρέα Α. Παπανδρέου (i4cense). Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο Mediterranean Green Development Investors Forum, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και είναι ένας από...
τους βασικούς καθοδηγητές  της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.
Ο κος Jeffrey Sachs, έχει χρηματοδοτηθεί από τον ΣΟΡΟΣ (50.000.000 $) για θέματα κλιματικής αλλαγής, τον οποίο μάλιστα σε βιβλίο του, όπως έχουμε γράψει ήδη σε προηγούμενη ανάρτηση (ΕΔΩ), τον παρουσιάζει σαν τον ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ!!!

Με την ανακοίνωση του ονόματος του Jim Yong Kim, ο Sachs έγραψε στο  Twitter:  "Ο Jim Kim είναι μια θαυμάσια υποψηφιότητα για την WB. Τον στηρίζω 100%. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ξέρω ότι θα είναι πολύ ικανοποιημένος με τα σημερινά νέα¨. Όλοι τότε οι αναλυτές κατάλαβαν ότι με αυτή την επιλογή συμφωνούσε και ο ΣΟΡΟΣ.

Όμως ο Jim Yong Kim και ο Σόρος είναι παλιοί γνωστοί αφού
δύο από τις οργανώσεις – προγράμματα  του κου Kim (Partners in Health (PIH))  έχουν χρηματοδοτηθεί με 1.800.000 $ και 1.400.000 $ από τον Σόρος
Μάλιστα σε συνέντευξή του ο κος Jim Yong Kim όταν ρωτήθηκε τι θεωρεί το πιο κορυφαίο σημείο στην καριέρα του απάντησε:
 "Η μεγάλη στιγμή ήταν όταν αρχίσαμε να λαμβάνουμε στήριξη, πρώτα από George Soros ο οποίος μας έδωσε τις πρώτες επιχορηγήσεις μας [στη μάχη για τη φυματίωση] και στη συνέχεια από το ίδρυμα Bill και Melinda Gates Foundation"

Επίσης, τον Μάιο 2013 ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής με τα ¨πράσινα¨ hedge fund  George Soros και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim επισκέφθηκαν μαζί  την κοινότητα των Ρομά στη Frumuşani, κοντά στο Βουκουρέστι. Οι δύο μίλησαν στα μέλη της κοινότητας σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους και την πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Γ: Ο κος Σόρος ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές – χρηματοδότες του Ομπάμα στην κούρσα για την προεδρία.

Δ: Πριν λίγες εβδομάδες ο κος Σόρος επισκέφθηκε την Αθήνα στα πλαίσια παγκόσμιου φόρουμ για τη φιλανθρωπία, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα (28-29 Ιουνίου).
Η ομιλία του κ. Σόρος, επικεντρώθηκε στη …φιλανθρωπία και τη φιλοσοφία της.

Ε: Ο κος Παπουτσής ήταν και είναι από τους βασικούς υποστηρικτές της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης  και των μεγαλεπήβολων σχεδίων του ΓΑΠ. Διαβάστε ΕΔΩ μια σχετική τοποθέτησή του στη Βουλή για τις ΑΠΕ και θα καταλάβετε.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι μπορείτε να απαντήσετε στο ερώτημα του τίτλου !!!

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...