Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Οι Παπαγαλόσαυροι και το Τζουράσικ πάρκ της ενημέρωσης!!!

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε ένα άρθρο με τίτλο ¨Ο παπαγαλόσαυρος πρώτα μπουσουλούσε και μετά περπατούσε¨.
Έγραφε συγκεκριμένα:
¨Οι ψιττακόσαυροι (ψιττακός σημαίνει παπαγάλος) ήταν ένα μικρό φυτοφάγο είδος δεινοσαύρων που ζούσε πριν από 130-100 εκατομμύρια έτη σε περιοχές της Ανατολικής Ασίας. Οι ψιττακόσαυροι έφταναν σε μήκος τα δύο μέτρα, σε ύψος το ένα μέτρο ,ζύγιζαν περίπου 20 κιλά και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψιττακόσαυροι γεννιούνταν με μακριά άνω άκρα και κοντά πόδια¨.

Προβληματιστήκαμε διότι αν και έχουμε ειδικευθεί στα 500 διαφορετικά γένη δεινοσαύρων, αυτό δεν το γνωρίζαμε.  
Κοιτάζοντας και ξανακοιτάζοντας προσεκτικά τη φώτο, τελικά αναγνωρίσαμε κάτι από Μπάμπη, Γιάννη, Όλγα, Άρη και τ’ άλλα παιδιά και καταλήξαμε με αίσθημα ικανοποίησης ότι και σήμερα ζουν ανάμεσά μας!!!!
Ο Παπαγαλόσουρος είναι στενός συγγενής της μεγαλύτερης οικογένειας ¨Μνημονιόσουρου¨ και ενδημεί στα τηλεοπτικά παράθυρα των ¨Εργολαβρόσαυρων¨ προσπαθώντας με το αζημίωτο να μας πείσει τι καλά που είναι τα μνημόνια και ότι αν δεν μας τα επέβαλλαν έπρεπε να τα ανακαλύψουμε μόνοι μας!!

Έχουν κοινά...
χαρακτηριστικά και με τα δυο συνθετικά της λέξης!!!
Και παπαγάλοι και σαύρες!!! Επίσης, έχουν μακριά χέρια και μπουσουλάνε –σέρνονται συνεχώς!!!
Μόνο λίγες μικρές διαφορές εντοπίσαμε.
Οι δικοί μας σε σχέση με τους παλιούς είναι σαρκοφάγοι και καλοταϊσμένοι

Τώρα τι λένε οι παλαιοντολόγοι ότι οι δεινόσαυροι δεν συνυπήρξαν ποτέ με τον άνθρωπο, εγώ τ’ ακούω βερεσέ. Φαίνεται ότι οι επιστήμονες αυτοί δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα και δεν έχουν δει ελληνική TV, ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια.

Υ.Γ: Όπως καταλάβατε, με την έλευση της Τρόικας και το σήριαλ της δόσης, έρχονται και τα μπουρίνια μου!!!! Άιντε να πάμε για καμιά βουτιά και πλάτσα – πλούτσα, μπας και ηρεμήσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...