Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις ως 700 ευρώ.


Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στην επίσημη σελίδα του:

¨……. η τρόικα με τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας, που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 50% οδηγώντας τους συνταξιούχους -και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά ότι ως κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας ...
πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων στα έτη των μνημονίων με την παρούσα πρόταση νόμου προωθεί την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ. Η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης …….

Η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την παρούσα πρόταση νόμου ……, που οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων τους, εάν δεν τους το είχε καταργήσει η τότε μνημονιακή κυβέρνηση με το νόμο 4093/2012.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία ……, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ …….¨.

Δυστυχώς,
Πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό !!!
Η ανακοίνωση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα χρόνο πριν, στις 22/12/2014 !!!

Αυτοί ακόμη τάχαμου κυβερνούν, κάνουν σαν μην τρέχει τίποτα κ’ εμείς τους ακούμε καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ …

Ξαναδιαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση και τη σχετική πρόταση νόμου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...