Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Απλές συμβουλές για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας


Ο ¨ήλιος με δόντια¨ συνεχίζεται !!!

Όσο κι αν προσαρμόσαμε τις ενδυματολογικές μας συνήθειες μέσα στο σπίτι, το κρύο τη νύχτα και το πρωί παραμένει τσουχτερό, δεν παλεύεται και οι ανάγκες για θέρμανση αυξημένες.

Κρίνουμε λοιπόν σκόπιμο να μοιρασθούμε μαζί κάποιες απλές συμβουλές για να διατηρήσουμε λίγο πιο ζεστή την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.

Από τις επισκέψεις σε σπίτια φίλων και γνωστών το συμπέρασμά μας είναι ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν την θερμοκρασία στους χώρους διαβίωσης αν τηρούσαν κάποιες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες.

1: Όσοι χρησιμοποιούν ...
κλιματιστικό

Κατευθύνετε τις περσίδες του κλιματιστικού, άρα και τον αέρα,  προς τα κάτω διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία του, διότι ως γνωστόν ο αέρας κινείται από το ζεστό στο κρύο. (Το αντίθετο κάνουμε το καλοκαίρι δηλ οι περσίδες σε οριζόντια θέση).



2: Αξιοποιείστε την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνετε το κτίριο σας.
Τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες να αφήνετε τον ήλιο να μπαίνει μέσα από τα υαλόφρακτα παράθυρα (κυρίως αυτά που έχουν νότιο προσανατολισμό).
Το γυαλί έχει την ιδιότητα να επιτρέπει την είσοδο των ακτίνων του ηλίου και εμποδίζει την έξοδό τους (φαινόμενο θερμοκηπίου).

3:Αξιοποιείτε τις ισχυρές μονωτικές ιδιότητες του αέρα.
Τις ώρες χωρίς ηλιοφάνεια και τη νύχτα οι κουρτίνες και τα παντζούρια πρέπει να είναι κλειστά. Ο λόγος είναι ότι ο αέρας που παγιδεύεται ενδιάμεσα δρα ως ισχυρό μονωτικό.

Στα παραπάνω προσθέστε και τις πολλές άλλες οδηγίες που κυκλοφορούν ευρέως στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, όπως:
·       Βελτίωση της αεροστεγανότητας των ανοιγμάτων, που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα τοποθετώντας περιμετρικά του κουφώματος μια αυτοκόλλητη αεροστεγανωτική ταινία
·       Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα με ρούχα ή άλλα αντικείμενα, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.
κλπ, κλπ, κλπ

Για τζάκια και σόμπες διαβάστε τη σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ

Η τελευταία μας συμβουλή

Μην παρασύρεστε από παραπλανητικές διαφημίσεις !!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...