Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

1420 ψήφοι στις εκλογές και μια θέση προέδρου σε δημόσιο οργανισμό

Η ¨έφοδος¨ των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε θέσεις προέδρων δημόσιων οργανισμών συνεχίζεται !!!

Ο νέος πρόεδρος, στέλεχος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ των Κυκλάδων, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και είχε λάβει 1420 σταυρούς.

Μια από τα ίδια δηλαδή !!!
Όπως έχετε καταλάβει τον τελευταίο χρόνο, τα ήθη και έθιμα της ¨Πρωτοδεύτερης Φορά Αριστερά¨, όσον αφορά στους διορισμούς σε υψηλόβαθμες θέσεις στο δημόσιο, είναι τα ίδια με των προηγουμένων κυβερνήσεων.

Εμείς θα ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΑΝ, γιατί ο τομέας της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στη χώρα μας νοσεί επικίνδυνα, όπως έχουμε αναδείξει σε πάρα πολλές αναρτήσεις μας και απαιτεί άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις !!!

Όμως απαιτούνται κάποιες διευκρινίσεις από τον αρμόδιο υπουργό και θα εξηγήσουμε παρακάτω  ...
το λόγο.

Με βάση τις διατάξεις του Ν.4019/2011 «Περί Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» έχει συσταθεί ένας Αστικός Συνεταιρισμός Κοινωνικού Σκοπού περιορισμένης ευθύνης, με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ)» και το διακριτικό τίτλο « ΚΑΛΛΟΝΗ -ΚΕΛΛΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» .
Στη διαδικτυακή σελίδα του ΚΑΛΛΟΝΗ -ΚΕΛΛΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ακόμη και σήμερα, ως πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής αναφέρεται ο κος Δημήτρης Πολιτόπουλος.
Επίσης, στο καταστατικό αναγράφεται ότι
¨Συγκεκριμένα οι σκοποί του Συνεταιρισμού εξειδικεύονται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:
α) ανακύκλωση διατήρηση απορριμμάτων (χαρτί, πλαστικό γυαλί, αλουμίνιο, κλπ)
β) διαχείριση βιομάζας για παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) και τηγανέλαιων για παραγωγή βιοντήζελ.
…..¨
Τα θέματα όμως αυτά είναι και οι βασικές αρμοδιότητες του ΕΟΑΝ !!!

Κύριε Υπουργέ,
Πώς μπορεί να είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του ΕΟΑΝ και πρόεδρος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με ίδιο αντικείμενο???

Για τους αναγνώστες, να θυμίσουμε ότι για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσια Διοίκησης, μιλώντας στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το 2014, είχε κάνει λόγο για "νέα γενιά ΜΚΟ" και προειδοποιούσε ότι θα έχουμε νέα κρούσματα διαφθοράς, αν δεν υπάρξει κάλυψη των κενών της νομοθεσίας, από την οποία δεν ορίζονται σωρεία θεμάτων, όπως π.χ. το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς των μελών των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Όπως είχε επισημάνει ο κ. Ρακιντζής από τη συνεργασία ΚΟΙΝΣΕΠ και δήμων υπάρχει κίνδυνος "νομολογιακά να θεωρηθούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ παρένθετα πρόσωπα με εργοδότες τους ΟΤΑ γιατί θα ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι ΟΤΑ θα πρέπει να τηρούν με ευλάβεια τις κείμενες διατάξεις για να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς ΜΚΟ".

Περιμένουμε διευκρινίσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...