Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Οι Γερμανοί προβληματίζονται με την ¨πράσινη¨ ενέργεια



Το κόστος του energiewende (μετάβαση στην πράσινη ενέργεια), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου (IW), θα αυξηθεί στα 31 δις ευρώ το 2016 !!!




Αυτό είναι περίπου τρία δισεκατομμύρια ή έντεκα τοις εκατό μεγαλύτερο σε σχέση με το 2015.

Το πρόγραμμα αυτό έχει φουσκώσει υπερβολικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές στην ενεργειακή φτώχεια!!!

Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές CO2 της Γερμανίας δεν έχουν μειωθεί καθόλου τα τελευταία 7 χρόνια, και μάλιστα αυξήθηκαν κατά μια ποσοστιαία μονάδα το περασμένο έτος.

Ένας λόγος για τις ...
συνεχώς αυξανόμενες δαπάνες, είναι τα "έξοδα για τη σταθεροποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας».
Οι διακυμάνσεις στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τις ΑΠΕ (διαλείπουσες πηγές) καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συνεχών παρεμβάσεων από τους διαχειριστές του δικτύου για να αποφευχθούν blackouts.
Συχνά αναγκάζονται να θέσουν εκτός δικτύου αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις οι παραγωγοί αποζημιώνονται!! Πέρυσι οι Γερμανοί καταναλωτές επιβαρύνθηκαν περίπου 500.000 ευρώ για αυτές τις αποζημιώσεις.

Πρόσφατα  αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU / CSU, Michael Fuchs, ζήτησε να σταματήσει η επέκταση της αιολικής ενέργειας σε περιοχές όπου δεν επαρκούν τα δίκτυα μεταφοράς.
Τόνισε ότι εάν δεν συμβεί αυτό οι λογαριασμοί ηλεκτρικού στα γερμανικά νοικοκυριά θα αυξηθούν κατά 30% μέχρι το 2020.

Εμείς, συνεχίζουμε να ζούμε στο όνειρο της ¨πράσινης¨ ενέργειας…

ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...