Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα και ¨πράσινη¨ανάπτυξη


(Πολλά τα αμιγώς περιβαλλοντικά θέματα αυτόν τον καιρό, λόγω και της συνδιάσκεψης για το κλίμα στο DURBAN, αλλά … πού κέφι να γράψεις γι αυτά!)

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά σε 20 ημέρες έχουμε Χριστούγεννα!
Μια βόλτα το βράδυ στο κέντρο της πόλης, αλλά κυρίως σε συνοικίες, είναι αρκετή για να πεις … ¨ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ!!¨
Θλίψη, μιζέρια, ψυχοπλάκωμα!
Χριστούγεννα πρόκειται να γιορτάσουμε ή των Ψυχών?
Που είναι ο κόσμος, τα παιδιά, τα φωτάκια , οι στολισμοί?
Τα μόνα φωτάκια που αναβοσβήνουν  είναι αυτά των δεικτών της βενζίνης σε όσα αυτοκίνητα κινούνται ακόμη. Στους δρόμους κυκλοφορούν περισσότεροι ¨σκλαβενίτες¨ (νέα ονομασία για τα καροτσάκια των σούπερ μάρκετ) με ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους των σκουπιδιών, παρά αυτοκίνητα.
Σποραδικά ακούγονται και κάποια χειροκροτήματα για λίγους θαρραλέους που μπαίνουν ακόμη στα μαγαζιά.
-Στόλισες το δένδρο?
-Τι δένδρο και ποιος στολισμός? Άσε ρε φίλε … μαύρη είν η νύχτα στα βουνά!
Να σημειώσουμε και την ομολογουμένως … σπουδαία ιδέα του Δήμου. Φέτος, θα στολίσει λέει με ανακυκλώσιμα υλικά κάποια δέντρα!!!! Βέβαια, και οι συνταξιούχοι μπορούν να συνδράμουν, κρεμώντας τις μασέλες τους, αφού δεν τις  χρειάζονται πια.
¨Δρόμοι με τις λεύκες¨, κατάντησαν οι δρόμοι της πόλης – γκραν γκινιόλ τοπίο!!
 ¨Μανούλα θα φύγω μην κλάψεις για μένα¨ με την φωνή του Καζαντζίδη ακούγεται από ένα κλειστό παράθυρο.
Παράκληση: Ας μην ντύσουν, τουλάχιστον για φέτος και τον Αϊ Βασίλη στα πράσινα!
Ο λαός σουβλισμένος ακόμη, από το Πάσχα του 2010 με το μνημόνιο, αναζητά την Ανάσταση. Και αυτό είναι το σωστό, διότι χωρίς να προηγηθεί η Ανάσταση, Χριστούγεννα δεν έρχονται.
Το ¨κοριτσάκι με τα σπίρτα¨ έχει αποτυπωθεί
στα πρόσωπα των περισσότερων. Πολύ κρύο εφέτος! Το πετρέλαιο πωλείται σε συσκευασία ακριβού αρώματος. Με δυο σταγόνες πίσω από το αυτί κάθε πρωί και με λίγο τρέξιμο, το 36 και 6 είναι εφικτό.
Μην πείτε όμως, βρήκαν την πιο κατάλληλη εποχή να στείλουν τους λογαριασμούς. Ας μην υπήρχε τουλάχιστον αυτό το περισπούδαστο  ύφος του σωτήρα, που σπάει νεύρα, όταν ανακοινώνουν τα (χιλιο) μέτρα …για το καλό μας, και τι στον κόσμο!!!
Τα προγράμματα της TV και αυτά μες στο κλίμα. Στην καρακοσμάρα τους γενικότερα. Ευτυχώς που έχουν αρχίσει να συλλαμβάνουν κάποιους!! ….Αν τους κρατούσαν και μέσα, τι καλά που θα ήταν!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τι κάρτες και τι ευχές να σταλούν??
- Να βρεις σύντομα δουλειά!
- Καλή εφεδρεία!
- Υπομονή και αυτό θα περάσει!
Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα ανοιχθούν. Ο Αϊ Βασίλης κατ εντολή των Γερμανών δεν επισκέπτεται χώρες με μνημόνιο, έτσι για τιμωρία, λόγω των δημοσιονομικών παρεκκλίσεων!

Η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη τα κατάφερε επιτέλους!
Έχουν κομποστοποιήσει ακόμη και τα όνειρα!
Δεν μένει τίποτα άλλο στο λαό, από το να τους πει κάποια στιγμή τα …κάλαντα!

Υ.Γ: Θα προτείνουμε στους αρμοδίους, με την ευκολία και τη φόρα που έχουν πάρει να ψηφίζουν νόμους και να υπογράφουν υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, ας σκεφτούν να βγάλουν και μια απόφαση για αναβολή της εορτής των Χριστουγέννων …. μέχρι νεωτέρας διαταγής.

Αν όχι,
περιορίστε τα έξοδα παράστασης, τις δεξιώσεις, τα συνέδρια και τις μελέτες, αφήστε για λίγο το πι πι το παπί και τις πρασινάδες και για χάρη των παιδιών δημιουργείστε μια γιορταστική ατμόσφαιρα, έστω και πλασματική, στις πόλεις και στα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...