Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Άλλος για Durban τράβηξε κι άλλος για Μασσαλία


…και μείναμε μόνοι και έρημοι
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέπτεται το Durban της Νότιας Αφρικής, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης του ΟΗΕ, για την Κλιματική Αλλαγή.
Εκεί τον περιμένει και ο Υπουργός ΠΕΚΑ με την τετραμελή αντιπροσωπεία. Ελπίζουμε να μην μπερδέψουν τις Ελληνικές θέσεις με αυτές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να πείσει τις ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία να αναστήσουν το πρωτόκολλο του ΚΥΟΤΟ, τη στιγμή μάλιστα που οι χώρες αυτές, αξιολογούν μόνο το πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη (άμεσα και έμμεσα) και όχι την ¨πράσινη¨ διάσταση του προβλήματος.
Σε κάθε περίπτωση και για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα, δεν πιστεύουμε να πήρε τοις μετρητοίς τα όσα είπε ο κος Χρυσοχοίδης περί αποικίας!
Επίσης, όπως είναι γνωστό,
Στη Μασσαλία πήγε την Τετάρτη ο  πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες ,  λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου  Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου.
Αυτό όμως που μας … απασχολεί, δεν είναι η αλλαγή των Ευρωπαϊκών συνθηκών, η ΕΚΤ, το EFSF κλπ, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ.
Αυτό πρέπει να είναι το μοναδικό θέμα που θα βάλει στους ΜΕΡΚΟΖΙ. Δεν είναι δυνατόν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, που γνώριζαν το τελικό αποτέλεσμα των ερυθρολεύκων, ξαφνικά ως δια μαγείας, σαν τον σύγχρονο Μωυσή, ο Ντιντιέ Ντεσάν, προπονητής της Μαρσέιγ και φιλαράκι του Πλατινί  να ανοίγει την άμυνα της πρωταθλήτριας Γερμανίας Ντόρτμουντ σαν την Ερυθρά Θάλασσα για να περάσουν οι Γάλλοι στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λίγκ.
Να μην πούμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να θέσει το θέμα στη Σύνοδο κορυφής (...και στο γεύμα αν το θέσει, βολευόμαστε)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...