Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ το … ανάγνωσμα !!!

Δυο ¨δαπανηρές¨ ειδήσεις:
1: Εντύπωση μας έκανε η υπ’ αριθμ. 1677/2012 απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συγκεκριμένα αναφέρει:
¨Λήψη απόφασης για αποσφράγιση των οικονομικών προφορών του δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ΕΥΡ( στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, στα πλαίσια της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, για την ανάδειξη αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει τη φύλαξη – ασφάλεια του Κεντρικού Καταστήματος της Περιφέρειας Αττικής, επί της Λ. Συγγρού 15-17 προϋπολογισμού 150.000,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, Δ/ξη 11/2012.¨
Η απορία μας:
Αφού υπάρχουν........
υπάλληλοι στην Περιφέρεια Αττικής με την ειδικότητα του φύλακα, γιατί πρέπει να δαπανηθούν τα 150.000 ευρώ?

Φίλοι αναγνώστες,
εάν για την ασφάλεια κάθε δημόσιου κτηρίου πληρώναμε 150.000 ευρώ ετησίως, το συνολικό ποσό για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα υπολογίζονταν σε δις ευρώ!!!
Δεν λαϊκίζουμε, αλλά 150.000 ευρώ είναι φαγητό για 200 πεινασμένους για ένα ολόκληρο χρόνο, γιατί έτσι πρέπει τώρα να εκτιμούμε τις δαπάνες !! Η νέα μονάδα μέτρησης – σύγκρισης πρέπει να είναι το πόσοι πεινασμένοι μπορούν να χορτάσουν !!!!
Ακούει κανείς???

2: Θυμόσαστε στις αρχές Οκτωβρίου την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, με αποδέκτη την Υπουργό Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη , 31 Βουλευτές της Ν.Δ. και αναφέρονται σε δαπάνη 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής??
Να σας θυμίσουμε εμείς ότι οι Βουλευτές ζητούσαν από την κ.Κεφαλογιάννη να αναπέμψει τη σύμβαση και την απόφαση και να εξορθολογιστεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, αφού το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ θεωρούσαν ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Εδώ που τα λέμε, δίκιο είχαν.
Ποια ήταν όμως η εξέλιξη???
Σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής μας πληροφορεί:
¨Υπεγράφη και απεστάλη στην Περιφέρεια Αττικής, η παροχή σύμφωνης γνώμης του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορά στο «Ολοκληρωμένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό και Επικοινωνιακό Σχέδιο» (ΟΠΕΕΣ), στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής» της Περιφέρειας Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.¨
Όλακαλά λοιπόν και

LIVE YOUR MYTH IN THE REGION OF ATTICA !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Σγουρέ" βασιλικέ μου και ...ματζουράνα μου!!!!!!Ποιός να το πίστευε ότι ο "μικρός" μας πρωθυπουργός θα ήταν τόσο large τύπος και σε χαλεπούς καιρούς θα τύρβαζε περί άλλων!!!Μα καλά, τόσος λούστρος όταν δεν υπάρχει παπούτσι????Δεν κοιτάει την Περιφέρεια που καταρρέει διοικητικά σα χάρτινος πύργος αλλά ασχολείται με το πώς θα τη φυλάει;; (Τί να φοβάται άραγε!!)Τα συγχαρητήριά μας και στην Όλγκα!!!Άργησε λίγο αλλά το πέτυχε!!!

Η.Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...