Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Κινδυνεύουν οι πολικές αρκούδες ???

Το σήμα κατατεθέν των κλιματολόγων, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι η φωτογραφία μιας πολικής αρκούδας πάνω σε ένα κομμάτι πάγου.
Οι συνειρμοί γνωστοί!!  Πολλοί που δεν γνωρίζουν σίγουρα θα σκεφθούν τον πνιγμό του ζώου.
Οι κινδυνολόγοι του πλανήτη ισχυρίζονται ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής λιώνουν οι πάγοι οπότε οι πολικές αρκούδες αναγκάζονται να κολυμπούν μεγαλύτερες αποστάσεις για αναζήτηση τροφής και τελικά πεθαίνουν από εξάντληση .

Είναι όμως έτσι??
Ας πούμε από την αρχή, για να ηρεμήσουν κάποιοι, ότι όπως μας λέει το WWF οι πολικές αρκούδες είναι άριστοι κολυμβητές και έχουν μια μέση ταχύτητα κολύμβησης 9,7 Km/h , ενώ η μέση ταχύτητα με τα πόδια στην ξηρά είναι πολύ λιγότερο και φθάνει στα 5,5 Km/h. Επίσης, έχουν ένα στρώμα λίπους μέχρι 11 cm πάχους και κρατά ζεστό το σώμα τους, ιδιαίτερα όταν κολυμπάνε. Μπορούν να κολυμπήσουν για πολύ χρόνο και χιλιάδες χιλιόμετρα για την αναζήτηση της τροφής.

Ποια όμως είναι η εικόνα σήμερα στην Αρκτική όσον...
αφορά στον πληθυσμό των πολικών αρκούδων??
Στον Αρκτικό κύκλο υπάρχουν 19 αναγνωρισμένοι υποπληθυσμοί και αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ η ¨The U.S. Fish and Wildlife Service¨ εκτιμά ότι ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται σήμερα  σε 20.000 έως 25.000 αρκούδες. Σημειώστε ότι τη δεκαετία του 1950 και 1960 ο αντίστοιχος αριθμός, με βάση εκτιμήσεις,  ήταν 5.000-10.000.
Από τους 19 υποπληθυσμούς  οι 13 ευρίσκονται στον Καναδά, όπου με βάση τα στοιχεία, οι αριθμοί σε 11 υποπληθυσμούς μένουν σταθεροί ή και αυξάνονται. Η αύξηση του αριθμού αποδίδεται κυρίως στην εισαγωγή του νόμου περί προστασίας των θηλαστικών το 1972 και  στη διεθνή συμφωνία του 1974 για την προστασία των πολικών αρκούδων και τον περιορισμό του κυνηγιού. Να τονίσουμε ότι οι πολικές αρκούδες χαρακτηρίζονται ως ευάλωτες από την World Conservation Union (IUCN) και αναφέρονται ως απειλούμενο είδος από τις ΗΠΑ.

Στον Καναδά, εάν δεν το γνωρίζετε, επιτρέπεται το κυνήγι των πολικών αρκούδων, από ορισμένες παραδοσιακές φυλές όπως οι Inuit, κάτω από αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.
Για τους ανθρώπους αυτούς το κυνήγι της πολικής αρκούδας είναι η βασική δραστηριότητα για την επιβίωσή τους.
Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν επίσης να πωλούν τα δικαιώματά τους σε οργανωμένα trophy hunting. Μια πολική αρκούδα σε ένα trophy hunting μπορεί να κοστίσει μέχρι και 50.000$ .
Περίπου 450 πολικές αρκούδες σκοτώνονται κάθε χρόνο, κυρίως από τους κυνηγούς Inuit. Επίσης, η ζήτηση για τη γούνα των πολικών αρκούδων είναι πολύ μεγάλη σε μέρη όπως η Κίνα και η Ρωσία και οι τιμές για ορισμένες γούνες έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, φτάνοντας στα 15.000 $ η μία.

Φίλοι αναγνώστες,
μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι για τις πασχαλινές διακοπές χωρίς να ανησυχείτε ότι οι πολικές αρκούδες θα πνιγούν ή θα πεθάνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής!!

Και προσοχή!!!
Τώρα που αυξάνει η θερμοκρασία είναι η καλύτερη περίοδος των κλιματολόγων για το πλασάρισμα των τρομοκρατικών τους σεναρίων!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.eurocharity.gr/el/story/15395

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...