Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Με συνέδρια των 40.000 ευρώ ¨επικοινωνούν¨ την ανάπτυξη!!!!

Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί με 40.000 ευρώ το συνέδριο που διοργανώνει στις 25 και 26 Μαΐου ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας με τίτλο “Re engineering Greece”.
Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του κοινωφελούς ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Συγγρού 107-109.

Αυτό προκύπτει από δύο αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Στις αποφάσεις αυτές το ΥΠΕΚΑ  εμφανίζεται ως συν – διοργανωτής του συνεδρίου " Re engineering Greece - ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και αναφέρεται ότι:
¨Το κοινό στο οποίο επικοινωνούνται τα ανωτέρω είναι πραγματικά ευρύ, διότι
σε αυτό συμμετέχει, αφενός μεν όλος «ο Τεχνικός Κόσμος» μελετητές και κατασκευαστές έργων, μεταξύ των οποίων πολλά τα χρηματοδοτεί το Υ.Π.Ε.Κ.Α. μέσω του προγράμματος Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., αφετέρου δε συμμετέχουν σε αυτό Υπουργοί από όλα τα αρμόδια Υπουργεία, εξωτερικοί εμπειρογνώμονες, Καθηγητές Πολυτεχνείου, κ.λπ., ήτοι όλοι οι εν δυνάμει Φορείς συμμόρφωσης στις Περιβαλλοντικές Πολιτικές του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και όλοι οι εν δυνάμει Φορείς σε συνέργεια με το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Περιβάλλοντος.¨

Θα προτείναμε να συν - διοργανώσουν κι άλλα συνέδρια των 40.000 ευρώ με όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία!!! Έτσι η ανάπτυξη θα ¨επικοινωνηθεί¨ γρηγορότερα και κυρίως στους ανέργους, που ανάπτυξη ακούνε και ανάπτυξη δεν βλέπουν.

Εδώ που τα λέμε γιατί...
μόνο οι Πολιτικοί Μηχανικοί? Και εμείς ξέρουμε από  Re engineering!!

Τρέχτε να προφθάσετε το συνέδριο!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν είστε Πολιτικός Μηχανικός θα πληρώσετε και είσοδο 50 ευρώ!!

Κατακαημένο ΕΣΠΑ τι σού' μελλε να πάθεις

ΑΝΑΝΕΩΣΗ:


Σε χαιρετισμό που απέστειλε στο συνέδριο ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Η συνέπεια, πρέπει να είναι το θεμέλιο κάθε οικοδομήματος, αρχιτεκτονικού ή πνευματικού. Στο σημερινό συνέδριο, όπου ο κλάδος της διαχείρισης των έργων και των μεγάλων κατασκευών, θα "συνομιλήσει" με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η αξιοπιστία βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σοβαρής προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και για να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με στέρεες βάσεις, βασιζόμενες στη συνέπεια και στην ευθύνη», αναφέρει ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του και υπογραμμίζει:

«Εσείς οι πολιτικοί μηχανικοί κι εμείς οι πολιτικοί, μοιραζόμαστε ένα κοινό προνόμιο: τα έργα σας, όπως και τα δικά μας, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, μπορούν να δημιουργήσουν ή να αφαιρέσουν αισθητική και περιεχόμενο σε ό,τι αποκαλούμε πολιτισμό. Κι αυτό από μόνο του, αρκεί να θέσει το πλαίσιο για έναν γόνιμο και ουσιαστικό «επαναπροσδιορισμό» της Ελλάδας που αγαπάμε, μιας Ελλάδας που μας εμπνέει να δίνουμε καθημερινούς αγώνες αφοσίωσης. Re-engineering Greece, σημαίνει για μας, Re-making Greece: ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα, με γνώριμα, αλλά ξεχασμένα συστατικά: μεράκι, κουράγιο, πάθος, ιστορία, παραδόσεις, όραμα, νέες ιδέες και καινοτομία. Χαίρομαι διπλά, γιατί η τόσο σημαντική πρωτοβουλία σας, αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, δεν είναι η έκφραση της δομής, αλλά το περιεχόμενο, που δίνει νόημα σε κάθε πράξη, πολιτικών μηχανικών ή απλώς πολιτικών. Το περιεχόμενο για εμάς σημαίνει δημοκρατία και ανάπτυξη. Χωρίς αυτά, καμία μορφή, κανένα εποικοδόμημα δεν μπορεί να αντέξει στις ασφυκτικές πιέσεις της οικονομικής κρίσης ή της ηθικής υποβάθμισης.

Η ευθύνη, η συνέπεια και η αφοσίωση πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε σοβαρό εγχείρημα. Πρέπει να υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα για την ανάπτυξη της καινοτομίας και υλοποίησης των νέων ιδεών, χωρίς άχρηστη γραφειοκρατία, δισταγμούς και αναστολές. Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέρετε από υπομονή και επιμονή, γνωρίζετε πολύ καλά από επιτυχίες και απογοητεύσεις, ελπίδες και διαψεύσεις, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς σας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, αγωνιζόμαστε νυχθημερόν, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας, κι αυτό θέλουμε και από εσάς για να ανοικοδομήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...