Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ καθιέρωσε νέα παγκόσμια ημέρα με έντονο ελληνικό χρώμα !!!

Μια ομάδα πολιτών αποφάσισε, πριν ένα έτος περίπου, να ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ την καθιέρωση μιας παγκόσμιας ημέρας αφιερωμένης στα αισθήματα που νιώθουν οι πολίτες εκείνοι, οι οποίοι παρασυρόμενοι από τις πολιτικές υποσχέσεις ψηφίζουν και μετά οι υποσχέσεις αποδεικνύονται κάλπικες. 

Πριν λίγες ημέρες συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ στη Ζυρίχη για να εξετάσει το αίτημα. Αρχικά το έκαναν αποδεκτό διότι ανεγνώρισαν ότι πράγματι αφορά σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Προέκυψε όμως πρόβλημα με την ονομασία αυτής της ημέρας.
Έπρεπε να βρεθεί μια λέξη αφενός να είναι ήδη γνωστή σε πολλές χώρες και αφετέρου να προφέρεται εύκολα.

Στα προτεινόμενα ....
ονόματα ήταν idiot day, stupid day, fool day, indignados day.
Μετά από έντονες συζητήσεις έπεσε στο τραπέζι η πρόταση από ένα μέλος της επιτροπής, που έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, να ονομασθεί malaka’s day.

Στην αρχή επικράτησε αμηχανία, όπως όμως φάνηκε στη συνέχεια όλοι ήξεραν το νόημα της λέξης, αφού οι περισσότεροι είχαν ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα στη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών.
Σκέφτηκαν ότι στο παρελθόν η λέξη ¨μαλάκας¨ θεωρούταν άσεμνη, αλλά πλέον η χρήση της έχει απενοχοποιηθεί και χρησιμοποιείται ευρέως στην καθημερινή επικοινωνία.

Επίσης, η λέξη αποτυπώνει ανάγλυφα το άτομο ,που χωρίς να χρησιμοποιεί την κοινή λογική, επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη. Βέβαια, στα αρχαία ελληνικά η λέξη σήμαινε ¨άρρωστος¨ και στα νεότερα χρόνια η λέξη ¨μαλακία¨ ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία.
Μικρή διαφωνία προέβαλλε ο εκπρόσωπος των Φιλιππίνων διότι εάν αλλάξει ο τονισμός της λέξης, δηλαδή σε   ¨μαλακάς¨, τότε στην Φιλιππινέζικη μυθολογία σημαίνει ¨δυνατός άνδρας¨.

Τελικά η πρόταση έγινε αποδεκτή και μάλιστα μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Ως malakas day επιλέχθηκε η 25η Μαΐου!!

Υπογράφτηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα και θα αρχίσει να εορτάζεται από φέτος. Πρότειναν μάλιστα να ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια για να συλλέξουν προτάσεις ως προς το είδος των εκδηλώσεων, πράγμα που θα γίνει άμεσα.

Σημειώνεται ότι για το τρέχον έτος η malakas day συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές, αλλά πιστεύεται ότι δεν θα επηρεάσει το εκλογικό σώμα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της επιτροπής του ΟΗΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...