Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εκλογές και ¨πράσινη¨ ενέργεια

Οι (ΑΠΕ)τζήδες αναλαμβάνουν ¨ΔΡΑΣΗ¨!!

Από τη στιγμή που η ¨πράσινη¨ ενέργεια περιορίσθηκε στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, οι (ΑΠΕ)τζήδες δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια!!! Οργανώθηκαν και με νέους ¨πράσινους¨ σχηματισμούς με πρώην πασόκους, οικολόγους - πράσινους, ΜΚΟ και γενικά πρόσωπα από τη δεξαμενή …σκέψης του ΓΑΠ, κατεβαίνουν στις επικείμενες εκλογές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.

Βρήκαν στέγη στη ¨ΔΡΑΣΗ¨ διότι χρειάζονται στήριξη για την διατήρηση των επιδοτήσεων (fit in tariffs) και των επιχορηγήσεων, αλλά γενικότερα για τη συνέχιση του …θεάρεστου έργου της καταστροφής των βουνών και των κάμπων (προσεχώς και θαλασσών) και για το οποίο κάθε δίμηνο καταθέτουμε τον οβολό μας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Α: ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ευρώπη-Οικολογία (αλά Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ)
Πριν λίγους μήνες ...
ανακοίνωσαν ότι
¨Με κοινό ψηφοδέλτιο θα κατέβουν στις ευρωεκλογές η Δράση και η «Ευρώπη-Οικολογία». Σε ανακοίνωσή της η Δράση, εκφράζει ικανοποίηση για «την απόφαση του νέου πράσινου κόμματος ‘Ευρώπη – Οικολογία’ να συνεργαστεί μαζί της στις ευρωεκλογές του Μαΐου.¨

Τον περασμένο Φεβρουάριο σε πανηγυρική εκδήλωση στο BIOS, το νέο κόμμα παρουσίασαν η Αλέκα Μελιάδου (Περιβαλλοντολόγος) και ο Κωνσταντίνος Κατώπης (μηχανικός, ειδικευμένος στην αιολική ενέργεια). Χαιρέτισαν την ίδρυση του κόμματος με παρεμβάσεις τους για οικολογικά θέματα η Θεοδότα Νάντσου (WWF), o Ιω. Τσιπουρίδης (Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας) και ο Α. Τριφύλλης, πρώην στέλεχος της Ευρ. Επιτροπής που μίλησε για την Ευρώπη και τη ομοσπονδιακή προοπτική της. Παραβρέθηκαν και άλλοι από πολλούς πολιτικούς χώρους, την κίνηση των “58″, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, τους Οικολόγους Πράσινους.

Το σύνθημά τους:
 Η κλιματική αλλαγή αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Μάλιστα, εντείνει και την οικονομική κρίση.
Για τη δραστική μείωση των εκπομπών των Αερίων του Θερμοκηπίου χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, πρώτα και κύρια στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών (εξοικονόμηση ενέργειας – ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών- σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα).

Δείτε την παρέμβαση του κου Τσιπουρίδη



Β:ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ
¨ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ¨
Μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση, ¨το Οξυγόνο¨, θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τη Λενιώ Μυριβήλη.
Η Μυριβήλη, ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου στους Οικολόγους Πράσινους (και υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2009 και στην Α΄Αθήνας το 2012), μέχρι τον Μάρτιο του 2013, οπότε εντάχθηκε στη Δράση.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που στηρίζουν την κίνηση Οξυγόνο είναι: η Εύα Καραϊτίδη των εκδόσεων Εστία, η Μαργαρίτα Καραβασίλη, πρώην γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, ο επιχειρηματίας Τέλης Αϊβαλιώτης, αντιπρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ο οικονομολόγος Νίκος Μυλωνάς, από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, η Αρετή Γεωργιλή του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, ο αρχιτέκτων-μηχανικός με ειδίκευση στην πολεοδομία Περικλής Σαχίνης, ο Παντελής Μήτσιου, περιβαλλοντολόγος και επιχειρηματίας, η Κάτια Λεμπέση των εκδόσεων Κέδρος, ο γεωπόνος-μηχανικός Γιώργος Παπασπυρόπουλος, ο μηχανολόγος-μηχανικός, ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κώστας Κατώπης.

Ίδια πρόσωπα και στους δυο πολιτικούς σχηματισμούς με κοινή προέλευση από την κίνηση Think Π.

Και τι έκπληξη!!!!!!!!!!!!
Όλως …τυχαίως στηρίζουν και την υποψηφιότητα Καμίνη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...