Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Λέσχες, κλιματική αλλαγή, ¨πράσινη¨ ανάπτυξη και πολιτικές εξελίξεις

Τυχαίο ;;; Δεν νομίζω !!!

Για τους πολιτικούς αναλυτές, οι οποίοι προβληματίζονται τι έγινε και ο Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες άρχισε το ¨τσάμικο¨ με το κόμμα του (¨ΕΛΙΑ¨, Πολυνομοσχέδιο, κλπ), τους  ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να συνεκτιμήσουν ότι από τον Δεκέμβριο 2013 έγινε μέλος του CLUB de MADRID !!!

Τι είναι όμως το CLUB de MADRID ;
Μαζί με το CLUB of BUDAPEST είναι τα παρακλάδια της Λέσχης της Ρώμης !!
Να θυμίσουμε ότι η  Λέσχη της Ρώμης είναι ένα παγκόσμιο think tank που ασχολείται με μια ποικιλία από διεθνή πολιτικά ζητήματα. Ιδρύθηκε το 1968 στο κτήμα του Ντέιβιντ Ροκφέλερ στο Μπελάτζιο της Ιταλίας. Η λέσχη περιγράφει τον εαυτό της ως ¨μια ομάδα πολιτών του πλανήτη, που μοιράζονται την κοινή ανησυχία για το μέλλον της ανθρωπότητας".
Αποτελείται από πρώην και νυν αρχηγούς κρατών, στελέχη του ΟΗΕ, υψηλού επιπέδου πολιτικούς και οι κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες, επιστήμονες, οικονομολόγους και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο.
Η Λέσχη της Ρώμης σήμερα απαρτίζεται από περίπου 100 μέλη και έχει δημιουργήσει περίπου 30 εθνικές και περιφερειακές ενώσεις.

Έχει και παράρτημα στην Ελλάδα και ανάμεσα ...
στα μέλη συναντάμε τους κ.κ Ι. Στουρνάρα, Αρθ. Ζερβό, Οδ. Κυριακόπουλο ,κλπ.
Δείτε ολόκληρο τον κατάλογο των μελών ΕΔΩ

Η Λέσχη της Ρώμης έγινε ευρύτερα γνωστή το 1972, με την έκθεσή της ¨τα Όρια για την ανάπτυξη¨. Η έκθεση αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού, με την αύξηση της οικονομικής ευημερίας, θα οδηγήσει σε περιβαλλοντικό Αρμαγεδδώνα στα επόμενα 100 χρόνια. Αυτή είναι ουσιαστικά η βάση για τη σύγχρονη περιβαλλοντική σκέψη, η  άλλως η πράσινη πολιτική ατζέντα.  Με απλά λόγια, ο πραγματικός εχθρός είναι η ίδια η ανθρωπότητα!

Η Λέσχη της Ρώμης , στη συνέχεια ίδρυσε δύο αδελφές οργανώσεις, τη Λέσχη της Βουδαπέστης και τη Λέσχη της Μαδρίτης. Η πρώτη επικεντρώνεται στις κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές της ατζέντας τους, ενώ η δεύτερη στις πολιτικές πτυχές.
Και οι τρείς λέσχες έχουν πολλά κοινά μέλη και πραγματοποιούν κοινές συναντήσεις και συνέδρια.

Η Λέσχη της Μαδρίτης ιδρύθηκε από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και τον Diego Hidalgo. Σήμερα την συγκροτούν 95 πρώην αρχηγοί κρατών.
Το έργο τους είναι να εξετάσουν  τις κατάλληλες μορφές διακυβέρνησης  και τις μεθόδους για τη δημοκρατική μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια τάξη.  
Η Λέσχη είναι και επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ.

Στα μέλη και των τριών παραπάνω λεσχών συναντούμε πρώην και νυν ηγέτες κρατών, ανώτερους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, κάποιους από τους ιδρυτές των πιο ισχυρών περιβαλλοντικών οργανώσεων και οικονομικούς μεγιστάνες.
Χαρακτηριστικά ονόματα:
Αλ Γκορ, Σολάνα, Γκορμπατσώφ, Κλίντον, Σόρος, Ροκφέλερ, Γκέιτς, Τέρνερ, Μπλέρ, Κίσσινγκερ, Ανάν, Κάρτερ, Πρόντι, κλπ

Δεν είναι συνομωσιολογικά σενάρια!!!
Μελετώντας, έστω και διαδικτυακά, το έργο αυτών των λεσχών και μάλιστα μέσα από τα επίσημα στοιχεία των σελίδων τους, μπορείτε να καταλάβετε πώς μας προέκυψε η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη και ποιοί κινούν σήμερα τα νήματα στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι !!!

Θα συνεχίσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...