Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η Κρήτη στη …θάλασσα και στο ιταλικό λιμάνι Gioia Tauro, φθάνουν σύντομα τα χημικά της Συρίας


Άκρα του τάφου σιωπή από τα μεγάλα ΜΜΕ!!! Ούτε μια κουβέντα, μια αράδα, για τη μεγάλη εν πλω κινητοποίηση των Κρητικών !!!! Γιατί ????

(Για τα Υπουργελια Περιβάλλοντος και Εξωτερικών ούτε λόγος!!! Ζούνε στην ¨πράσινη¨ ανάπτυξη )



Σήμερα  η Κρήτη θα ... βγει στη θάλασσά της να την υπερασπιστεί.
¨...Θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου...’’
Η συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία θα ξεκινήσει από το παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων σήμερα Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00,

Με βάση τελευταίες πληροφορίες από themeditelegraph (ΕΔΩ) η επιχείρηση καταστροφής των χημικών στην Μεσόγειο εκτιμούν ότι θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.
Σχεδόν το ....
90% των χημικών έχουν ήδη μεταφερθεί από τις συριακές αρχές στη Λαττάκεια για να φορτωθούν στο πλοίο της Δανίας, Ark Futura.
Τα χημικά αυτά είναι « Προτεραιότητας 1 " και θα μεταφερθούν στο λιμάνι Gioia Tauro της Καλαβρίας , όπου και θα μεταφορτωθούν στο Αμερικάνικο πλοίο Cape Ray για την διαδικασία της υδρόλυσης στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου .

Το Cape Ray είναι σήμερα στο ισπανικό λιμάνι της Rota και αναμένει την εντολή για να πλεύσει προς την Ιταλία.
Τίποτα δεν έχει αποκαλυφθεί σχετικά με το πότε θα φτάσει στο λιμάνι της Καλαβρίας. Το λιμεναρχείο του Gioia Tauro δηλώνει άγνοια και αναμένει εντολές από το αρμόδιο ιταλικό υπουργείο.
Η περιοχή στο οποίο θα μεταφορτωθούν τα χημικά ευρίσκεται στο βόρειο τμήμα του λιμανιού.

Το γεγονός ότι τα χημικά από τη Συρία θα φθάσουν στην Ιταλία τις επόμενες ημέρες, επιβεβαιώνεται και από την κατάσταση υψηλού συναγερμού στην οποία έχει τεθεί το πλήρωμα του πλοίου των ΗΠΑ.
Μόλις το Cape Ray λάβει την εντολή, θα φτάσει στην Ιταλία μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες. Η μεταφόρτωση στο λιμάνι της Καλαβρίας δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 48 ώρες και μετά το Cape Ray θα σαλπάρει για τα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, όπου θα χρειαστούν περίπου 60 ημέρες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες καταστροφής των χημικών παραγόντων.
Στο μήκους 200 μέτρων πλοίο των ΗΠΑ θα υπάρχουν συνολικά 60 άτομα - κυρίως Αμερικανοί στρατιώτες και χημικοί από το Edgewood Chemical Biological Centre.

Μακάρι να δούμε το Cape Ray να φεύγει από τη Μεσόγειο φορτωμένο με τα χημικά και χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η υδρόλυση, για άλλους τόπους ή για άλλες ασφαλέστερες ανοικτές θάλασσες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...