Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η καταστροφή χημικών στην Μεσόγειο και η περίεργη η στάση της Τουρκίας.

Ποιος είναι ο Ahmet Üzümcü, Γενικός Διευθυντής του OPCW ;

Το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας θα πρέπει να καταστραφεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, δηλαδή στο μέσον της τουριστικής περιόδου!!!

Όσον αφορά στην εξέλιξη της επιχείρησης 13 παραδόσεις χημικών έχουν γίνει από το Γενάρη 2014 στο λιμάνι της Λαττάκειας και η Συριακή Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι τα υπόλοιπα χημικά που διαθέτει θα παραδοθούν μέχρι στις 27 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο όπως ανακοίνωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, έγινε νέα χρήση χημικών στην επαρχία Χαμάς και οι αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται με θύμα και αυτή τη φορά τον άμαχο πληθυσμό.

Επίσης, φορείς, επιστήμονες και οργανώσεις έχουν προσκληθεί να επισκεφθούν το πλοίο Cape Ray στην Ισπανία για να ενημερωθούν για την διαδικασία καταστροφής των χημικών στην Μεσόγειο.
Ελπίζουμε να ...
μην ανταποκριθούν σε αυτή τη θεατρική παράσταση, νομιμοποιώντας έμμεσα τα σχέδιά τους.

κλικ για μεγέθυνση
Και ενώ συνεχίζουμε να καταβάλουμε την συνδρομή μας στον OPCW ύψους 468.813 ευρώ ετησίως, (φωτο δεξιά) η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αντιδρά με την δικαιολογία ότι η καταστροφή των χημικών θα γίνει σε διεθνή ύδατα, στέλνοντας παράλληλα καθησυχαστικές επιστολές στους Κρητικούς που συνεχίζουν τον αγώνα!! Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά  την περίεργη γραμμή των μεγάλων ¨οικολόγων¨ GreenpeaceWWF , η οποία συνοψίζεται στο ¨ΝΑΙ στην καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο, αλλά με …διαφάνεια¨.  

Όμως ένα στοιχείο, που μέχρι σήμερα δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς, είναι η στάση της Τουρκίας σχετικά με την καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο.  Πλήρης σιωπή!!! Σιγή ασυρμάτου!!!
Και ενώ Έλληνες επιστήμονες και οργανώσεις σε συνεργασία και με άλλες μεσογειακές χώρες έχουν προβεί σε καταγγελίες, διαβήματα, παραστάσεις, εκκλήσεις, κλπ, στη γείτονα χώρα ούτε φωνή ούτε ακρόαση ακόμη και από τους ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις.
Α: Ο Ahmet Üzümcü, Γενικός Διευθυντής OPCW είναι Τούρκος.
Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του ο κ. Αχμέτ Üzümcü διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του OPCW το Δεκέμβριο του 2009, από την 14η σύνοδο της Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα και άρχισε την πρώτη θητεία του στις 25 Ιουλίου 2010.
Η επανεκλογή του για μια δεύτερη θητεία έγινε στην 18η Σύνοδος της Διάσκεψης των συμβαλλομένων κρατών το Δεκέμβριο του 2013.
Πριν από το διορισμό του ως Γενικός Διευθυντής του OPCW, υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη .
O Ahmet Üzümcü γεννήθηκε στην πόλη Armutlu της Τουρκίας στις 30 Αυγούστου 1951. Είναι διπλωμάτης καριέρας με τεράστια εμπειρία στην πολυμερή διπλωματία . Κατά την τελευταία δεκαετία, έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, στα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη.
Προήδρευσε της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό για τέσσερις εβδομάδες τον Μάρτιο του 2008 και συμμετείχε σε διάφορες συναντήσεις και συνέδρια που σχετίζονται με τον αφοπλισμό στη Γενεύη, Βρυξέλλες και αλλού .

Προηγουμένως , ο Ahmet Üzümcü υπηρέτησε ως αναπληρωτής υφυπουργός για Διμερείς Πολιτικές Υποθέσεις στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών . Από τον Ιούνιο 2002 έως τον Αύγουστο 2004 , ήταν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες . Κατείχε τη θέση του πρέσβη της Τουρκίας στο Ισραήλ 1999-2002. Από το 1996 έως το 1999, ήταν ο επικεφαλής του Τμήματος Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα. Πριν από αυτό , υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και στην τουρκική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ (1986-1989) , Τουρκική Πρεσβεία στη Βιέννη (1979-1982) και ως Πρόξενος στο Χαλέπι της Συρίας ( 1982 -1984 ) .

Εκτός από τη διπλωματική εμπειρία του , ο
Ahmet Üzümcü εμφανίζεται  και ως μέλος του προσωπικού της Διεύθυνσης Πολιτικής του ΝΑΤΟ 1989-1994 , όπου συνέβαλε για το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ ¨Σύμπραξη για την Ειρήνη¨ ως άμεση συνέπεια του Ψυχρού Πολέμου και ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην ΕΣΣΔ .
Ο
Ahmet Üzümcü παρέλαβε το 2013 το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για λογαριασμό του OPCW το Δεκέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014 τιμήθηκε με το Medaglia d' Onore και το Sigillum Magnum από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία .

Β: Τον τελευταίο καιρό πολλά δημοσιεύματα αναδεικνύουν τον σκοτεινό ρόλο της Τουρκίας, όσον αφορά στην χρήση του αερίου σαρίν τον Αύγουστο του 2013 στην επίθεση με χημικά κοντά στη Δαμασκό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ατόμων.

 Αποκαλύπτεται ότι ήταν συγκαλυμμένη δράση από τους ανθρώπους του Ερντογάν με σκοπό  να ωθήσει τον Ομπάμα πάνω από την κόκκινη γραμμή και να εισβάλλει στην Συρία. Μάλιστα το σχέδιο ήταν η προβοκάτσια να πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου 2013 όταν θα έφθαναν στην Δαμασκό επιθεωρητές του ΟΗΕ για να διερευνήσουν προηγούμενη χρήση χημικών αερίων.
Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι το αέριο σαρίν δόθηκε από την Τουρκία στους αντάρτες και οι Τούρκοι ανέλαβαν την εκπαίδευση στον χειρισμό των χημικών όπλων.
Σχετικό  αποκαλυπτικό δημοσίευμα ΕΔΩ.

Φίλοι αναγνώστες,
Δεν μένει άλλος χρόνος!!!
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ!!!
Πολιτεία, επιστήμονες, μαζί με την κοινωνία των πολιτών, χωρίς ταλαντεύσεις και προϋποθέσεις θα πρέπει να αντιδράσουν στο επικίνδυνο σχέδιο καταστροφής των χημικών στην Μεσόγειο!!
Μόνο έτσι το Cape Ray θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει άπρακτο την Μεσόγειο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνικά και με εγκληματική καθυστέρηση, λένε ...πως θυμήθηκαν και τον τουρισμό...

"Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχει εντονότατη κοινωνική ευαισθησία, ιδίως στην Κρήτη, διότι πέραν της οικολογικής ευαισθησίας υπάρχει και ζήτημα προστασίας του τουριστικού προϊόντος της Μεσογείου και ζήτησε αυτές όλες οι ευαισθησίες και οι επιφυλάξεις να ληφθούν στο έπακρο υπόψη από κάθε εμπλεκόμενο."

http://www.econews.gr/2014/04/15/ximika-syrias-venizelos-114154/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...