Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η μείωση των εκπομπών CO2 της Γερμανίας και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα


Η Γερμανία με πολιτικές έντονου επικοινωνιακού χαρακτήρα κατάφερε να της αναγνωρισθεί, από τους δήθεν πράσινους του πλανήτη, πρωταγωνιστικός ρόλος στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Είναι όμως έτσι??
Μούσι !!!!!!!!!!!!!!!!
Όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα DIE ZEIT (ΕΔΩ), με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος - UBA, ¨ …η γερμανική κυβέρνηση ήθελε να μειώσει τις εκπομπές CO2 με τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας . Ωστόσο το διάγραμμα μας δείχνει ότι συμβαίνει το αντίθετο. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξάνονται τα τρία τελευταία χρόνια στη Γερμανία και το 2013 αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος…. ¨

Οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι φυσικά εξοργισμένοι διότι το energiewerde (μετάβαση στις ΑΠΕ) έχει φουσκώσει υπερβολικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές στην ενεργειακή φτώχεια!!!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος , η μείωση των εκπομπών CO2 ... 
φθάνει στο 23,8% σε σχέση με το έτος αναφοράς το 1990.
Αλλά αυτό το ποσοστό είναι πλασματικό !!!
Η επίτευξη της μείωσης κατά 23,8 % ήταν ένα τέχνασμα τήρησης βιβλίων και τίποτα περισσότερο. Θυμίζουμε, όπως έχει αναλυθεί σε πολλά άρθρα, μελέτες και έρευνες, ότι ο στόχος επιτεύχθηκε αφενός λόγω της κατάρρευσης της Ανατολικής Γερμανίας και του κλεισίματος των ερειπωμένων, απηρχαιωμένων και ενεργοβόρων βιομηχανιών της και αφετέρου λόγω της μετεγκατάστασης ενός μεγάλου μέρους της βιομηχανίας έντασης ενέργειας σε άλλα κράτη, οπότε απλώς μετεγκαταστάθηκαν και οι εκπομπές CO2.

Σήμερα οι εκπομπές CO2 συνεχίζουν να αυξάνονται στη Γερμανία καθώς όλο και περισσότεροι σταθμοί  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτουργούν με λιγνίτη, εντάσσονται στο δίκτυο ενώ παράλληλα ψάχνουν τρόπο να ξεχάσουν το energiewerde, κάτω από την πίεση και κλάδων βιομηχανίας λόγω της σημαντικής μείωσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Εμείς ακόμη και σήμερα, πιστοί στο γερμανικό …όραμα της ¨πράσινης¨ ενέργειας, εκτελούμε στο ακέραιο τις γερμανικές ¨πράσινες¨ εντολές, καταστρέφοντας το Ελληνικό φυσικό περιβάλλον γεμίζοντας τα όμορφα Ελληνικά βουνά και τους κάμπους με άχρηστα φουρφούρια και καθρέπτες και λειτουργούμε τελικά σαν ενδιάμεσος σταθμός μεταφοράς των ευρώ του ΕΣΠΑ από την Ε.Ε στην Γερμανία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...