Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που μου δόθηκε η ευκαιρία στο Μέγαρο Μουσικής να παρακολουθήσω στις 9/2/2011 την παράσταση ¨δεξιοτέχνες της δημοτικής μουσικής¨.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους τέσσερις καταπληκτικούς δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου  
  • Πετρο – Λούκα Χαλκιά.
  • Νίκο Φιλιππίδη  
  • Γιώργο Κωτσίνη
  • Δημήτρη Κώτσικα
αυτοσχεδίαζαν – ζωγράφιζαν με απίστευτα μουσικά χρώματα στους δρόμους της ψυχής μας, με τη συνοδεία επίσης καταπληκτικών μουσικών.
Η βραδιά αυτή με έκανε, για άλλη μια φορά, να αναλογισθώ, αν όσοι αγαπούν την παραδοσιακή μουσική αυτό τους κάνει συντηρητικούς ή out of fashion, όπως κάποιοι δήθεν προοδευτικοί, χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν.
Στην ¨παγκοσμιοποιημένη¨ εποχή μας δεν ξεχωρίζω είδη μουσικής, είμαι οπαδός της άποψης ότι υπάρχουν μόνο δύο είδη η καλή και η κακή.
Σήμερα η κακή μουσική σου προσφέρεται σε μεγάλες δόσεις, ενώ την καλή πρέπει να την ψάξεις πολύ.
Πιστεύω επίσης, ότι η σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία, μπορεί να συμβαδίζει με την παράδοση, μια κοινωνία όμως χωρίς  glamorous περιτυλίγματα και χωρίς να μου υπαγορεύουν τι θα ακούω, τι θα φάω, πως θα ντυθώ, …τι θα ψηφίζω.
Η παράδοση δεν έχει και δεν πρέπει να έχει σύνδεση με κομματικές λογικές.

Ακούστε το παρακάτω μοιρολόι, κλείστε τα μάτια και θα δείτε και θα νοιώσετε, το πραγματικό ¨ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ¨, χωρίς τα… προσχήματα και τις…. ¨πρασινάδες¨.. κάποιων.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ στο μεγάλο καλλιτέχνη των BLUES τον
GARY MOORE
(Για όσους γνωρίζουν μουσική, μπορούν να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες BLUES  – Ηπειρώτικης μουσικής – την πεντατονική κλίμακα – μουσικές που μιλάνε κυρίως για πίκρες και βάσανα )


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία!!Κάλιο αργά παρά αργότερα η ενημέρωση για το Μέγαρο Μουσικής!!Τελικά "ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ...ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ" αφού κανείς δεν μας το είπε...ΕΓΚΑΙΡΑ!Τώρα, παρηγοριά στον άρρωστο με το βιντεάκι ή καλύτερα ΤΟ βίντεο!!Ευχαριστούμε, αν και μας χρωστάς!!

Ηπείρου κόρη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...