Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΔΟΜΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA – ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΚΟΜΗ


Διαβάζουμε ότι:
¨ Σε ανεφάρμοστη προστασία των φυσικών περιοχών και πιθανότατα σε έξαρση της αυθαιρεσίας, εκτιμά η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) ότι θα καταλήξει η ρύθμιση για τα 10 στρέμματα, όσον αφορά τη δόμηση εντός των περιοχών «Natura 2000….» 

Στις 24/1/2011 και 25/1/2011, σε σχετικές αναρτήσεις, είχα γράψει ότι:

Ø     "Το καθεστώς προστασίας των περιοχών natura θα πρέπει να το δει κανείς συνολικά και μέσα από τα ειδικά χωροταξικά, την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τους διαχειριστικούς φορείς.
Ø     Με μια ματιά στο χάρτη των περιοχών, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι δεν είναι δυνατόν μια οριζόντια ρύθμιση να καλύψει όλες τις περιοχές, λόγω της διαφορετικότητας.
Ø     Η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τους κατοίκους των περιοχών και  θα πρέπει να τους προσφέρει ισοδύναμες ευκαιρίες και ποιότητα ζωής .
Ø     Κόστος – όφελος: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από την προτεινόμενη ρύθμιση και ποιο είναι τελικά το περιβαλλοντικό όφελος.
Ø     Μετά την ανάλυση όλων των στοιχείων, που είναι διαθέσιμα στη διοίκηση και επαρκή, ίσως σε συγκεκριμένες περιοχές η αρτιότητα να χρειασθεί να είναι και μεγαλύτερη από 10 στρέμματα ή να προβλεφθεί πλήρης απαγόρευση.
Ø     Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε τι προστατεύουμε σε κάθε περιοχή. Τα προστατευόμενα είδη και οι τεχνικές προστασίας, διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή."
Και κατέληγα με:

Το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι να ξεκινήσει μια νέα εποχή αυθαίρετης δόμησης.

Μετά την εισήγηση της  Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ), μια δικαίωση την αισθάνομαι, από την άποψη ότι τροφοδότησα με επιχειρήματα τον διάλογο που έχει ξεκινήσει, ανεξαρτήτως του εάν υιοθετηθούν ή όχι.
Να σημειώσω ότι: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΚΕ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΣΕ  ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ!!!!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ με μια αφιέρωση:
                            STYX -  “boat on the river”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...