Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣΩΠΟΣ: Μήπως ήγγικεν η ώρα των αποκαλύψεων?


Σιγά αλλά σταθερά επιβεβαιώνονται οι απόψεις, που έχουμε εκφράσει σε πολλές αναρτήσεις, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα του Ασωπού.
Τελευταίο δημοσίευμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο αυτό της ΒΡΑΔΥΝΗΣ, αναδεικνύει το πρόβλημα και επισημαίνει τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων, που εξαγγέλθηκαν με πανηγυρικό τρόπο τα δυο τελευταία χρόνια.
Βέβαια και με βάση το δημοσίευμα, για τα αίτια του προβλήματος και τους υπεύθυνους, διατηρείται το ¨ομιχλώδες¨ τοπίο.

Έχουμε επισημάνει ότι το εξασθενές χρώμιο συνδέει πάρα πολλές περιοχές στη χώρα μας και δεν είναι μόνο η Βοιωτία, καθώς επίσης ότι τα αίτια και οι υπεύθυνοι συνδέονται στις περισσότερες περιπτώσεις.
Στην τελευταία μάλιστα σχετική ανάρτηση, με τίτλο ¨Όποιος δε θέλει να ζυμώσει … δύο χρόνια κοσκινίζει¨ (ΕΔΩ),  γράφαμε:
 ¨…Για άγνωστους λόγους, λίγο μετά τις ανακοινώσεις του 2009, άρχισαν οι αμφιβολίες κυρίως για τις επιπτώσεις και τις πηγές του εξασθενούς χρωμίου και μάλιστα κλήθηκαν και ξένοι ειδικοί για να δώσουν τα φώτα τους. Τα αναπάντητα ερωτήματα παρέμεναν και τότε ξεκίνησε η επόμενη φάση με το γενικό τίτλο ¨καταιγίδα μελετών¨. Τα συμπεράσματα ήξεις αφήξεις!
Μπορεί να φταίνε τα εδάφη, μπορεί τα πετρώματα, χρειάζονται και άλλες πιο ειδικές μελέτες, κλπ.
………………………
Απορία:
Το περασμένο καλοκαίρι μάθαμε για ένα εμπιστευτικό πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ΕΔΩ, Μήπως εκεί κρύβεται η άκρη του νήματος και ίσως θα πρέπει να παρέμβει ένας Εισαγγελέας για να μπορέσει να φωτίσει σε όλες του τις διαστάσεις το πρόβλημα που λέγεται ΑΣΩΠΟΣ? Φαίνεται ότι μόνο έτσι θα αρχίσουν να ¨τρέχουν¨ οι αρμόδιοι, συναρμόδιοι, μελετητές, ειδικοί, ακτιβιστές, διαχειριστές κλπ, για την υλοποίηση ουσιαστικών παρεμβάσεων……¨.

Μήπως πράγματι ήγγικεν η ώρα να σταματήσει η απεγνωσμένη παραπληροφόρηση των τελευταίων δύο ετών και να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια?
Βέβαια, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με παρέμβαση της δικαιοσύνης!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ» ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ
Ενα ποτάμι(μόνο) μελέτες
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=223601

katalytikos είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ:
http://envthink.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html
(ΧΡΗΖΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ!)

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να τους στείλετε και εσείς αντίγραφα όλης αυτής της έρευνας που έχετε κάνει εδώ;

http://www.sciencedaily.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25176:2011-12-15-08-30-32&catid=59:2010-08-12-10-57-00&Itemid=190

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...