Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ !!!

Του συνεργάτη SISIFUS

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ με τις  θερμοκρασίες να  χτυπούν  κόκκινο και τον  Έλληνα να φορά το μαγιό του και να σέρνει την πετσέτα του!!! Αν και η ζέστη αυτού του καλοκαιριού μας τίναξε τα μυαλά στον αέρα και μας έκανε να  αλλάξουμε καμιά δεκαριά δέρματα σαν τα φίδια, είναι  ό, τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί, αν ανατρέξει κανείς στο χειμώνα που πέρασε!!!

Από κλιματικής πλευράς, το παράδοξο είναι εδώ!! Από τον περασμένο Οκτώβριο, το κρύο ήταν τσουχτερό, ανυποχώρητο και με διαρκώς καθοδική τάση!!! Θερμοκρασίες άνω του μηδενός μεν αλλά με..αίσθηση 50 κάτω του μηδενός!! Το καλοκαίρι μπήκε με φούρια και με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι 40-42 βαθμούς αλλά με αίσθηση 50 άνω του μηδενός (αυτό το καινούργιο με την αίσθηση, όλα τα λεφτά)!!! Σαν στρατιωτικά γυμνάσια με σκοπό την σκληραγώγηση και το…ξεκαθάρισμα του λαού!!! Όποιος τη γλύτωσε το χειμώνα και τη σκαπούλαρε το καλοκαίρι, δεν φοβάται…χάρο!!!!

Παρά την εθνική κατρακύλα, την........
οικονομική….ανυπαρξία (για στενότητα ποια ούτε λόγος), παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο και πηγαίνουμε με τον αυτόματο πιλότο, μέχρι να βαρεθεί και αυτός και να πάρει τον ομματιών του, προς πείσμα των πιστωτών και των «εγχώριων» δεσμοφυλάκων τους (με το αζημίωτο πάντα), ο Έλληνας ευχαριστιέται τη θάλασσα!! Κολυμπά ήρεμος, λιάζεται, συζητά με τους διπλανούς χωρίς να τσακώνεται για την πετσέτα, παίρνει βέβαια καφέ από το σπίτι και φρούτα στο ταπεράκι και αφήνει το βλέμμα του να χαθεί στον γαλάζιο ορίζοντα!!! Σου λέει, χαμένος για χαμένος, τουλάχιστον να το ευχαριστηθώ!!

Θαλασσινός λαός οι Έλληνες που δεν μπορούν πια να έχουν ούτε μια τράτα για ερασιτεχνικό ψάρεμα!! ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ….ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ», ΜΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!! Ευτυχώς που η θάλασσα είναι ακόμη «δική» μας, προσφέρει απλόχερα δωρεάν ψυχοθεραπεία και φορτίζει χωρίς κόστος τις μπαταρίες μας!! Και μετά το καλοκαίρι, τι γίνεται; Προσωπικά, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις «θεατρικές παραστάσεις» αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβρη, με βαρύγδουπες και δακρύβρεχτες  ανακοινώσεις για τη σωτηρία μου (γελάνε τα βοτσαλάκια γύρω μου) και προτείνω σε όσους φοβούνται….να γίνουν χειμερινοί κολυμβητές!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...