Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! …. φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις διαφημίσεις, που έχουν κατακλύσει κυρίως το διαδίκτυο για τις συσκευές που υπόσχονται μείωση στην κατανάλωση καυσίμου των αυτοκινήτων και άλλα φοβερά!
Οι καταναλωτές σε περίοδο κρίσης ψάχνουν για το εύκολο και ανέξοδο τρόπο για να μειώσουν το κόστος της οδήγηση. Αυτή όμως είναι και η κατάλληλη εποχή για τους κερδοσκόπους και τους επιτήδειους.
Δεν χρειάζεται εμείς να πούμε τίποτα!
Μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει, αν επισκεφθείτε την σελίδα της πλέον αξιόπιστης πηγής της U.S. ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY (EPA).
Με τίτλο ¨Aftermarket Retrofit Device Evaluation Program¨
Παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για να μην παρασύρονται από παραπλανητικές διαφημίσεις. Τα ίδια ισχύουν και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία!

Περιληπτικά αναφέρει ότι:
Εκ των υστέρων τοποθέτηση συσκευών:
Οι προσθήκες ή αλλαγές στην μηχανή του αυτοκινήτου σας ή  στο σύστημα εκπομπής καυσαερίων, το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα προβλήματα:
  • Αυξημένες εκπομπές καυσαερίων
  • Μειωμένη οικονομία καυσίμου και απόδοση του κινητήρα
  • βλάβη στο αυτοκίνητο
  • Ακυρώνουν την εγγύηση του κατασκευαστή
  • Δημιουργία προβλημάτων ασφάλειας και ρύπανσης.
  • Παραβιάζουν την νομοθεσία περί παραποίησης της έγκρισης τύπου
Τα βασικά είδη αυτών των συσκευών είναι:
Συσκευές στη γραμμή τροφοδοσίας καυσίμου:
Μπορείτε να δείτε στις διαφημίσεις για συσκευές που παράγουν θερμότητα, μαγνητίζουν, ιονίζουν, ακτινοβολούν και υπόσχονται να αυξήσουν την οικονομία καυσίμου του οχήματός σας και να μειώσουν τις εκπομπές καυσαερίων. Οι δοκιμές της EPA και
οι μηχανικές αναλύσεις των εν λόγω συσκευών μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι δεν έχουν καμία ουσιαστική επίδραση στην οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές καυσαερίων.
Βοηθήματα για το μείγμα αέρα – καυσίμου:
Αρκετά μεγάλο ποσοστό στην αγορά καταλαμβάνουν και οι συσκευές που υπόσχονται την αύξηση της αποδοτικότητας των καυσίμων του οχήματός σας, με τη δημιουργία στροβιλισμού που βελτιώνει την ομογενοποίηση του καύσιμου μίγματος πριν από την καύση.
Η EPA αναφέρει ότι από πουθενά δεν αποδεικνύονται τα  θετικά οφέλη στην οικονομία καυσίμου από αυτές τις συσκευές.
Συσκευές που μετατρέπουν το νερό σε καύσιμο!
Υπάρχουν πολλές διαφημίσεις σχετικά με συσκευές, που χρησιμοποιώντας ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου, ισχυρίζονται ότι διασπούν το νερό στα μόρια υδρογόνου και οξυγόνου, το οποίο στη συνέχεια καίγεται με το καύσιμο.
Ο ισχυρισμός αυτός δεν αποδεικνύεται με στοιχεία, από καμιά αξιόπιστη πηγή.

Φίλοι αναγνώστες,
Να είστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί για την αγορά αυτών των προϊόντων. Δεν πρέπει να πέφτετε θύματα παραπλανητικών διαφημίσεων. Για το τι πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε πραγματικά μείωση στην κατανάλωση καυσίμου στο αυτοκίνητο, το έχουμε ήδη αναλύσει (ΕΔΩ)

3 σχόλια:

takis perreas είπε...

Θα είμαι σαφής και λακωνικός.
ΑΠΑΤΗ!!!

katalytikos είπε...

Εντυπωσιακή η αφωνία των ... αρμοδίων αρχών για την προστασία των καταναλωτών.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΕ sv3auw!!!!

takis perreas είπε...

Των... αρμοδίων?!

Αυτό είναι το... άλλο με τον Τοτό, που λένε!
Χα! Χα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...