Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κλιματική αλλαγή: Απέτυχε η προσπάθεια του ΟΗΕ να χαρακτηρισθεί ως ¨απειλή για την ασφάλεια¨!!

Θα θέλατε να δείτε κυανόκρανους στην Κοζάνη, στη Πτολεμαΐδα, στη Μεγαλόπολη και σε άλλα ενεργειακά κέντρα της χώρας μας, με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, να πραγματοποιούν οικολογικό έλεγχο της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας μας ???
Εμείς ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευτυχώς …προς το παρόν απεφεύχθη.

Πριν λίγες ημέρες η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών ώστε η  κλιματική αλλαγή να αναγνωρίζεται ως διεθνής απειλή για την ασφάλεια από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNSC).

Το συμβούλιο συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν τις πιθανές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg  τα δύο προαναφερόμενα μόνιμα μέλη προέβαλαν αντιρρήσεις για να χαρακτηρισθεί η συνάντηση ως  «επίσημη συνεδρίαση».
Η συνεδρίαση είχε σχεδιασθεί από το Πακιστάν και το Ηνωμένο Βασίλειο και παρά την .....
συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon τελικά οι πολιτικές επιπτώσεις ήταν μικρές.

Όχι μόνο η Κίνα, η Ρωσία, αλλά και  Ινδία και πάνω από 100 αναπτυσσόμενες χώρες αντιτίθενται στην πρόταση η κλιματική αλλαγή να γίνει θέμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι πολίτες των χωρών αυτών ανησυχούν ότι τα βάρη τελικά θα τα αναλάβουν τα φτωχότερα έθνη, που έχουν μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Παρόμοιες συζητήσεις είχαν γίνει και το 2011. Τότε συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο λόγω της πιθανότητας συγκρούσεων από έλλειψη πόρων!!

Με μια τέτοια εξέλιξη ο ΟΗΕ θα μπορούσε να αναπτύξει στη συνέχεια ένοπλη δύναμη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής χωρίς να αποκλεισθεί η πιθανότητα να ασχοληθεί και με τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος, δηλαδή τις εκπομπές CO2, οπότε και οι ενεργειακοί σταθμοί  μιας χώρας θα αποτελούν αντικείμενο ¨οικολογικού¨ ελέγχου!!!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...