Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΔΑ Μεγάρων - Ασωπός – Εξασθενές Χρώμιο: Η προσπάθεια να θολώσουν τα νερά συνεχίζεται!!!

ΧΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ:
 Η … κομποστοποίηση είναι και εδώ!!!

Με την έκφραση ¨Επιβολή προστίμων σε 12 μονάδες, για σωρεία παραβάσεων (!!!!)¨, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τον Ασωπό και το  εξασθενές χρώμιο!!!!

Στις 21/2/2013 με δελτίο τύπου το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων χρηματικού ύψους 590.950 Ευρώ, σε συνολικά 12 μονάδες, τα οποία υπέγραψε ο Ειδικός Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μωυσής Κουρουζίδης, μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

H είδηση …αγνοήθηκε από τα ΟΙΚΟ-ΜΜΕ, τα οποία στο παρελθόν ακόμη και μια δήλωση περί ανέμων και υδάτων των εκπροσώπων της .. πράσινης ανάπτυξης του εθνοσωτήριου έτους 2009 (είναι ακόμη στη θέση τους?? ), την είχαν πρώτη είδηση.

Ας δούμε κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες για να καταλάβετε την ¨ένοχη¨ κατάσταση που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποκρύψουν:
Το μεγαλύτερο πρόστιμο (394.000 ευρώ) ήταν στο Δήμο Μεγάρων, για το Χώρο  Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων του Δήμου, στη θέση «Καμπία».  
¨Παραβάσεις: Παραλαβή αποβλήτων βιομηχανικής προέλευσης σε Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,  Διατήρηση του ΧΑΔΑ εντός δασικής έκτασης παρά τις σχετικές αποφάσεις παύσης και σφράγισής του,  Δεν έλαβε ούτε τα ελάχιστα μέτρα για την προστασία  του  Περιβάλλοντος  και  της  Δημόσιας  Υγείας,  Με  απόφαση  Δημοτικού Συμβουλίου λάμβανε χρηματικό αντίτιμο για τη χρήση του ΧΑΔΑ με αποτέλεσμα τη ρύπανση  και  υποβάθμιση  του  Περιβάλλοντος  και  τη  δημιουργία  κινδύνων  για  τη Δημόσια  Υγεία,  Ο  Δήμος  εκτελούσε  εργασίες  συλλογής  και μεταφοράς  αποβλήτων χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.¨.

Βέβαια, …ξέχασαν να μας πουν τι είδους δραστηριότητα απεικονίζεται στον κύκλο της αρχικής φωτό, που για χρόνια λειτουργεί δίπλα στον ΧΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ!!

Ψάχνοντας όμως βρήκαμε....
την απάντηση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με απόφαση της (Αρ. Πρωτ.: Φ2663/470/περ4/13/12-2–2013) χορηγεί περιβαλλοντική αδειοδότηση σε αυτή ακριβώς τη μονάδα!!
ΘΕΜΑ: Τροποποίηση – ανανέωση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων υφιστάµενης µονάδας παραγωγής &  εµπορίας οργανοχουµικών λιπασµάτων που αφορά την λειτουργία της µε χρήση και άλλων πρώτων υλών, κτιριακό  εκσυγχρονισµό και αλλαγή επωνυµίας του φορέα από «Δηµοτική Επιχείρηση  Μεγάρων  Α.Ε.» σε «Μέγα  Eco  A.E.» στη  θέση  Πυργάρι – Λάκκα Αρβανίτη (Καµπία) του Δήµου Μεγαρέων Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Επομένως μιλάμε για μονάδα κομποστοποίησης!!

Ας απαντήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι
·       Με ποια μορφή λειτούργησε η μονάδα αυτή τα προηγούμενα χρόνια??
·       Ποιοι δραστηριοποιούνταν στην περιοχή ??
·       Έχει σχέση και με την υπόθεση του ΑΣΩΠΟΥ και του εξασθενούς χρωμίου??
·       Έχει σχέση με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ΧΑΔΑ στο Ακραίφνιο ( 90.700 ευρώ), αλλά και με άλλα πρόστιμα σχετικά με υποθέσεις … κομποστοποίησης??

Ο αρμόδιος Υπουργός γνωρίζει την αλήθεια???

Φίλοι αναγνώστες,
Δεν υπάρχει περίπτωση μια τέτοια υπόθεση να θαφτεί!!
Θα βρεθεί κάποιος Πεπόνης να το ψάξει.

Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις μας:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και εμφιαλωμένα νερά με εξασθενές χρώμιο!

http://www.sofokleousin.gr/archives/129681.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...