Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Να ξέραμε τι τρώμε!!!!!

Στις 16/2/2013 σε ανάρτηση μας με τίτλο: ¨Το νέο Ευρωπαϊκό διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας¨  γράφαμε:

¨Αφού λάβετε υπόψη ότι:

Στη χώρα μας μόνο το 32,3% του βόειου κρέατος που καταναλώνουμε παράγεται εντός συνόρων, άσχετα αν σε όλα τα καταστήματα πωλείται …αποκλειστικά «ελληνικό» κρέας, πιστεύετε ότι δεν έχουμε δοκιμάσει σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες αυτό το αλογίσιο κρέας??? Εμείς πάντως τώρα τελευταία έχουμε αρχίσει να χλιμιντρίζουμε !!!¨.

Σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ η είδηση είναι ότι:
Συγκεκριμένα:
¨Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έπειτα από την αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε κρέας αλόγου και σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ Τσεχίας, η ελληνική IKEA με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι για προληπτικούς λόγους σταματά η διάθεση του προϊόντος στα καταστήματα της επιχείρησης.

«Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην σελίδα στο Facebook της εταιρείας.

Συνολικά η IKEA...
αποσύρει τα κατεψυγμένα κεφτεδάκια «βοείου και χοιρινού κρέατος» από τα υποκαταστήματά της σε 14 χώρες.

«Παίρνουμε την υπόθεση αυτή πολύ σοβαρά και αποσύρουμε τα πακέτα του ενός κιλού με κατεψυγμένα κεφτεδάκια στη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, την Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιρλανδία καθώς και στη Σουηδία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ομίλου, η Ίλβα Μάγκνουσον.
           
Την ίδια ώρα, η IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματάει τις πωλήσεις του προϊόντος στη χώρα.

Η IKEA ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στις χώρες αυτές.

Πάντως, η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της.  Εκπρόσωπος της ιταλικής IKEA ανέφερε στο Reuters ότι «σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού».

«Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να παρασκευάζονται από βοδινό και χοιρινό. Θα κάνουμε ελέγχους για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη παρουσία DNA» πρόσθεσε.


Κι όμως, μόλις λίγα λεπτά αφού ανακοινώθηκε επισήμως ότι η ΙΚΕΑ προληπτικά αποσύρει τα κεφτεδάκια και στην Ελλάδα, βούιξε το twitter. Τα ανέκδοτα δίνουν και παίρνουν.¨

Τα συμπεράσματα δικά σας.

2 σχόλια:

Πειραχτήρι είπε...

Προχθές, στο εστιατόριο του ΙΚΕΑ πήραν ένα πιάτο κεφτεδάκια, αλλά δεν μπορούσα να τα ...τσιμπήσω με το πηρούνι μου. Έτρεχαν γύρω-γύρω στο πιάτο όπως τα άλογα στον ιππόδρομο. Τελικά κατάφερα να καμακώσω το γκανιάν.
Μήπως πρέπει να μάθουμε ιππασία για να φάμε δυο κωλοκεφτεδάκια;

katalytikos είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...