Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η αιθαλομίχλη είναι εδώ!!! Οι αρμόδιοι πού είναι????

Οι υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων PM10 και η εμφάνιση αιθαλομίχλης στον ουρανό των αστικών περιοχών συνδέονται άμεσα με αύξηση των εισαγωγών ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία.
 

Υπερβάσεις εξακολουθούν να εμφανίζουν οι σταθμοί μέτρησης σωματιδίων PM10 όπως φαίνεται από τη σχετική ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ. Την Κυριακή 24/2/2013 σε όλους τους σταθμούς μέτρησης οι τιμές ήταν πάνω από το όριο των 50 μgr/m3.
Λυκόβρυση: 82 μgr/m3.
Αριστοτέλους: 75 μgr/m3.
Πειραιάς: 61 μgr/m3.
Θρακομακεδόνες: 53 μgr/m3.
Το Σάββατο 23/2/2013, αν και οι αρμόδιοι για Παρασκευή και Σάββατο δεν ανακοινώνουν τιμές (!!!!!!),  η εικόνα του λεκανοπεδίου ήταν πολύ χειρότερη.
Την ίδια στιγμή....
σιγή ασυρμάτου ή ιχθύος (.. διαλέγετε και παίρνετε)!!!
Κάτι μέτρα που είχαν ανακοινώσει ότι θα πάρουν, κάποιες ρυθμίσεις για την καύση ξύλου, βιομάζας κλπ, τι γίνανε???

Και ένα σημαντικό στοιχείο!!
Το συμπέρασμα που κατέληξαν επιστήμονες, σε σύσκεψη της επιχειρησιακής επιτροπής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) πριν λίγες ημέρες, ήταν:
¨Η καταγραφή υψηλών συγκεντρώσεων μικροσωματιδίων PM10 και η εμφάνιση αιθαλομίχλης στον ουρανό των αστικών περιοχών συνδέεται άμεσα με αύξηση των εισαγωγών ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία¨.
Ενημέρωσαν επίσης ότι:
¨Οι επιστήμονες του ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα κάνουν μια καταγραφή των επιδημιολογικών στοιχείων.¨

Ας κάνουν κάτι οι αρμόδιοι πριν είναι πολύ αργά!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσφέρομαι εθελοντικά να με καταγράψουν στα επιδημιολογικά στοιχεία!!!Τα εγκεφαλικά μου κύτταρα παρουσιάζουν μια ανεξήγητη δυσπραγία!!!!!Καίγονται....Θολούρα εκτός, θολούρα και εντός εγκεφάλου!!!Σου φέρνει μια χαλάρωση, δε λέω, αλλά δεν είναι φυσιολογικό!!!!!!!Όταν δε έρθει και η γύρη....χαχαχα!!!!Αλίμονο σε μας τους αλλεργικούς!!!

Η.Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...