Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η (αι)ολική καταστροφή της Ελληνικής φύσης

Κι άλλες 24 ανεμογεννήτριες (48 MW) στα Όρη Βάλτου !!!!


Με δυο αποφάσεις (αρ. πρωτ: οικ. 166419 και οικ. 166418) του Υπουργού ΠΕΚΑ με ημερομηνία 22/2/2013 εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για 24 ανεμογεννήτριες των 2 MW έκαστη στις θέσεις Γεραμπή και  Γάβροβο των Δήµων Γ. Καραϊσκάκης  &  Αµφιλοχίας των Νοµών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας  της εταιρείας Business Energy A.E.

Τα Όρη Βάλτου είναι ....
οροσειρά της Δυτικής Ελλάδας.
Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και το νοτιοανατολικό του νομού Άρτας. Όριό της στ’ ανατολικά αποτελεί ο ποταμός Αχελώος. Η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς έχει υψόμετρο 1.852 μέτρα και βρίσκεται εντός του νομού Άρτας.
Τα όρη Βάλτου καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα της ομώνυμης επαρχίας. Το βορειότερό τμήμα τους λέγεται επίσης και Γάβροβο.
Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας τα Όρη Βάλτου υπήρξαν ορμητήριο Κλεφτών και Αρματολών. Ονομαστές οικογένειες αρματολών από την περιοχή ήταν οι Σταθαίοι (μέλος της οποίας ήταν ο Γεροδήμος Σταθάς) οι Ισκαίοι (μέλος της οικογένειας ήταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης), οι Βαλτινοί, οι Ραγγαίοι κ.α.
Κατά την διάρκεια της κατοχής έδρασε στην περιοχή το ένοπλο τμήμα του ΕΔΕΣ.
Η περιοχή αποτελεί βιότοπο της βίδρας, του αγριόγατου του Μωριά και του γύπα . (Wikipedia)

Επίσης,
εκεί που αποφάσισαν να στήσουν τις ανεμογεννήτριες, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας  (ΖΕΠ)  µε κωδικό  GR  2110006  και περιλαµβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο περιοχών Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000 της Οδηγίας 92/43/ΕΚ (Κοιλάδα Αχελώου – Όρη Βάλτου).  

Προσθέστε τώρα
κι άλλη μια έγκριση 14 MW στη θέση Χιονάκι, στην ίδια προστατευόμενη περιοχή, που είχε δοθεί στην ίδια εταιρεία την προεκλογική περίοδο
και
φανταστείτε την εικόνα που θα εμφανίζουν αυτά τα βουνά σε λίγο καιρό φορτωμένα με τις ανεμογεννήτριες, με δεκάδες χιλιόμετρα δρόμους, με τόνους μπετόν, με πολλά χιλιόμετρα δίκτυα, κλπ, κλπ!!!

Την αρχική φωτο μάλλον πρέπει να την ξεχάσουμε σε λίγο καιρό !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...