Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Του Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα




QUIZ: Από τους παραπλεύρως εικονιζόμενους, βρείτε τα ζευγάρια που θα ανταλλάξουν καρδούλες, τριαντάφυλλα και σοκολατάκια.





 Γιατί ρε αδέρφια να γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων ένα άγιο που δεν ξέρουμε από πού κρατά η σκούφια του και να μην βρούμε ένα δικό μας παιντί με τα ίδια χαρακτηριστικά να το ανακηρύξουμε ... άγιο και να το γιορτάζουμε στις 14/2 ??? Εμείς το σκεφτήκαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ΓΑΠ για τους παρακάτω λόγους:
1: Όπως έχει αποδειχθεί είναι ερωτεύσιμος με βάση το 45% που πήρε στις εκλογές του 2009.
2:Το Valentinus προέρχεται από το επίθετο valeus =ισχυρός. Το ίδιο και το Παπ + Ανδρέου = Ο ανδρειωμένος Γ.Α. Παπ.
3: Ο Αγ. Βαλεντίνος υπήρξε επίσκοπος . Ο δικός μας αρχιεπίσκοπος της ¨πράσινης ανάπτυξης¨.
4: Ο Αγ. Βαλεντίνος θεωρείτε προστάτης των επιληπτικών, αλλά και ο ΓΑΠ άνετα μπορεί να χαρακτηρισθεί προστάτης των αιολοπαρμένων, ηλιοπαρμένων, ¨πράσινων¨, οικολογούντων, ανεγκέφαλων κλπ.
5: Ο Αγ. Βαλεντίνος πάντρευε κρυφά ζευγάρια χριστιανών την εποχή που ο Κλαύδιος το είχε απαγορεύσει. Σιγά το δύσκολο!!! Ο δικός μας τους παντρεύει σε τριάδες και έτσι μας προέκυψε η τρόικα.
6:  Ο Άγιος αυτός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με ερωτευμένους και με την....
υπό συζήτηση γιορτή, όπως και ο ΓΑΠ δεν έχει καμιά σχέση με την οικονομία και την πολιτική.
7 : Ο Αγ. Βαλεντίνος ταλαιπωρήθηκε πολύ στη ζωή του, αλλά και ο δικός μας δεν πάει πίσω. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο!! Jet lag  έχει πάθει ο άνθρωπος. Ξέρετε τι είναι να μένεις σε θέρετρα, σε 5άστερα ξενοδοχεία και να σου τη λέει και μια Ισπανίδα??

Όσον αφορά στο νόημα της γιορτής,
αιώνες προ Χριστού, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν την ίδια εποχή (14-15 Φεβρουαρίου) μια ειδωλολατρική αισθησιακή γιορτή προς τιμή κάποιου Λούπερκους, κυνηγού λύκων, που την έλεγαν "Λουπερκάλια" (Lupercallia). Έβαζαν τα ονόματα νεαρών κοριτσιών σ' ένα κουτί και οι άντρες έπαιρναν εκείνη που θα τους τύχαινε στο λαχνό το όνομα της. Αυτά συνήθως οδηγούσαν τους νέους στην πορνεία και τα όργια. Επίσης, οι ερωτευμένοι θυμούνται, λέει, ο ένας τον άλλον, λες και τον άλλο καιρό είναι ξεχασμένοι και η θύμηση αυτή εκφράζεται με την αποστολή δώρων.
Πείτε μου εσείς, μετά από το σωτήριο έτος 2009 δεν συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια?? Λύκοι μπήκαν στο μαντρί, όργια, χαμός στο ίσιωμα κλπ, κλπ !! Και από δώρα άλλο τίποτα ραβασάκια από την εφορία, τηλέφωνα από τράπεζες, χαράτσια, άστα να πάνε..

Βέβαια υπάρχει μια διαφορά.
Κατά μία εκδοχή η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου προέρχεται από την αρχαία πεποίθηση ότι τα πουλιά άρχιζαν να ζευγαρώνουν στις 14 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει εποχή και ημερομηνία για το ζευγάρωμα (…πήδημα). Από τον Οκτ. 2009 είναι συνεχές, διαρκές και κατ΄ εξακολούθηση.

Και κάτι τελευταίο:
Εάν τελικά συμφωνείτε με την πρότασή μας,
σκεφτόμαστε  αντί καρδούλες, τη μέρα αυτή,  το σήμα κατατεθέν να είναι το ποδήλατο, έτσι κι αλλιώς και τα δυο είναι αφροδισιακά.

Εάν έχετε αντίρρηση πείτε το να ξεθυμάνετε..

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στο QUIZ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...